Er året startet, som du havde håbet på, eller kæmper du stadig med de dårlige vaner trods gode intentioner? Vægtkonsulenterne giver dig 5 gode råd til, hvordan du får sat mål, der er realistiske.

For mange har overvægt stor betydning for både selvværd og humør, og selv om ønsket om at ændre vaner er til stede, kan det i praksis være svært at sætte mål, der er til at overholde, fordi det ender med at blive for svært eller uoverskueligt. Nedenfor får du 5 gode råd, der kan hjælpe dig til at opnå de mål, du sætter dig.


1) Sæt realistiske delmål

Vær realistisk, når det gælder den tid, du beslutter dig for, at det må tage at nå dit endelige mål og dine delmål. Det giver ro og kan være meget motiverende at have en fast plan og en realistisk tidsramme at gå ud fra. Den gyldne grænse for at sætte sig et mål, der både viser fremgang og samtidig ikke bliver for hårdt, er meget individuel, men måske kan det hjælpe dig at kigge tilbage på tidligere gange, hvor du har forsøgt at tabe dig og tænke over, hvor det gik galt, og hvor det gik godt. Brug erfaringerne, når du skal sætte dit aktuelle mål.

Det er vigtigt, at planen gælder for hele den periode, du har givet dig selv til at nå dit mål. Men i det daglige skal du tage udgangspunkt i dine delmål, for det gør det mere overskueligt, overkommeligt og ikke mindst motiverende.

2) Visualisér

Forestil dig, hvordan du kommer til at se ud, når du har nået dit mål og er blevet sund og slank. Se alle detaljerne for dig og fornem, hvordan det bliver.Måske har du et par bukser, du gerne vil passe og føle dig godt tilpas i. Hav dem i tankerne, når du møder modstand, så ved du, hvorfor du vil gøre meget for at ændre vaner.

3) Lav research

Søg viden og undersøg tingene grundigt, inden du planlægger dit vægttab. Når du kobler viden om sund livsstil sammen med kropsbevidsthed og personlig udvikling, vil du efterhånden blive så god til at lytte til dig selv, at det bliver nemt for dig at træffe de rigtige valg for dig selv og din krop. På Vægtkonsulenternes hjemmeside finder du et hav af artikler om vægttab, motivation og sunde opskrifter, som hjælper dig godt på vej før og undervejs i dit vægttab.

4) Tag imod udfordringerne

Forbered dig på, at du vil opleve udfordringer i din hverdag. F.eks. middagsinvitationer, kage på jobbet eller perioder med stress og træthed. Tænk situationerne igennem og vær forberedt på, hvordan du vil tackle dem, så det ikke bliver svært at holde din plan.

5) Op på hesten igen

Vær klar over, at der kan komme situationer, hvor du falder i. Det er helt normalt, men det betyder ikke, at du ikke kan nå dit mål. Du skal blot tilbage på sporet igen - og udsæt det ikke til ugen efter, men start med det samme. Bliv ikke sur eller irriteret på dig selv, men kom i stedet op på hesten igen.

 

Læs også:

Vægtkonsulenternes 5 bedste råd til mere energi

Vegetar – sådan får du vitaminer nok

En dag med Detox

Det kan vægtkonsulenterne gøre for dig:

Start sund livsstil nu
Hos Vægtkonsulenterne er vi specialister i at vejlede både overvægtige og folk, der bare gerne vil leve sundere.

Som medlem vil du lære om sunde kost- og motionsvaner ved hjælp af vores lægegodkendte kostprogram. Du vil spise nærende og varierede måltider, der både er velsmagende og mættende. Du kan forvente at tabe dig i gennemsnit 1 kilo om ugen og samtidig opleve mere velbehag og energi.

Få støtte hele vejen igennem
Vores Vægtkonsulenterne har selv gennemført et vægttab og kan hjælpe dig hele vejen igennem vægttabsforløb. Du vil blive guide igennem alle uger og få den støtte, du har brug for, hvis det bliver hårdt.