34-årig ergoterapeut har haft succes med at melde sig på et slankehold, hvor en coach og de andre deltagere hjælper og støtter i kampen for at opnå et vægttab.

Hun har altid været overvægtig.

Både som barn, og senere da hun tog de overflødige kilo med sig ind i voksenlivet.

»Jeg har mange gange forsøgt at tabe mig, men det holdt ikke. Jeg tog hurtigt det hele på - og mere til,« fortæller 34-årige Kristina Fleng Madsen, der er gift med Ronni, uddannet ergoterapeut og arbejder som visitator i Holstebro Kommune.

Tallene på badevægten blev ikke lavere, efter hun havde fået sine to børn, der nu er syv og ti år.

Nu skal det være

I juni 2012 tog hendes liv en drejning. Nu skulle det være. Nu ville hun af med de overflødige kilo.

Ved egen hjælp tabte hun fem kilo, og så besluttede hun sig for at melde sig på et slankehold. Fit-all hedder konceptet bag. Her mødte hun Iben Cavazzi, der er coach.

»Da jeg begyndte hos Iben vejede jeg 104,5 kilo,« fortæller Kristina, der sidder med en cola-light foran sig og fortæller sin historie.

Som hun sidder der, slank, smilende og smart klædt på, er det svært at forestille sig, at hun har været overvægtig. I dag har hun et rigtigt flot BMI-tal under de 25.

I løbet af det næste halvandet år lykkedes det nemlig for kristina at tabe 45 kilo.

»Jeg har været helt nede på 60 kilo, men i dag er min idealvægt omkring de 62 kilo,« fortæller Kristina, der tillader sig selv at give lidt slip, når hun holder ferie.

Men når hverdagen begynder igen, gælder det om at komme tilbage på sporet.

Garderoben skiftet ud

Opskriften på at tabe sig - og lige så vigtigt: At holde vægten - er enkel for Kristina.

»Sund fornuft, meget motion og så prioriterer jeg alt det, jeg spiser,« fortæller Kristina, der i begyndelsen skrev alt det, hun spiste, ned på et stykke papir, så hun kunne holde regnskab med sine kalorier.

»Før spiste jeg for meget mad og forkert mad: Kartofler med kød og sovs. Og så er jeg meget glad for slik,« siger Kristina, der før havde svært ved at komme helt ned og binde sine snørebånd, cykle en tur og lege fysisk med sine børn.

I dag holder hun fast i, at hun er nødt til at forbrænde de ekstra kalorier, der smutter med ned.

Garderoben har hun undervejs i slankeforløbet været nødt til at skifte ud flere gange, og hun nyder at kunne gå ud og købe tøj i mindre størrelser.

Kristina vil gerne bruge sin egen historie og det gode eksempel til at inspirere andre.

»Hvis du ikke er 100 procent motiveret for at tabe dig, så glem det,« lyder et råd fra Kristina.

Maven under kniven

Når motivationen er på plads, gælder det om at være vedholdende og stædig. Om at få opbakning fra de nærmeste, og i hendes tilfælde også fra sit slankehold og coach.

Den erfaring og det råd, hun vil give videre til andre, der kæmper for at komme ned i vægt, lyder sådan:

»Der er håb forude.«

For et halvt år siden nåede Kristina Fleng Madsen den sidste sejr i sin kamp mod overvægten, da hun på et privathospital fik fjernet overflødigt maveskind, der ikke af sig selv kunne trække sig sammen efter det store vægttab.

Lægerne fjernede 19 centimeter maveskind.