Læge, der hjalp fede unge i ’B.S. og basserne’ var efter Vild med dans-stjernerne. Nu får de hjælp

- Hvad er det for et bildæk, Thomas. Og kan du virkelig være de rødvinspatter bekendt, Steen.

Sådan gik læge Charlotte Bøving rundt og drillede Thomas Evers Poulsen og Steen Lund, da hun for en lille måneds tid siden stødte på de to ’Vild med dans’-dansere på sportsresortet Club La Santa Sport på Lanzarote.


Tykke dansere med bt specielHoppende deller

Charlotte Bøving, der er kendt som lægen, der fik en flok overvægtige soldateraspiranter til at tabe sig i ’B.S. og basserne’, var taget sydpå for at holde en aktiv ferie med partneren Sandra Greve. Og Thomas Evers Poulsen og Steen Lund var af sted for at undervise danseglade danskere for danseskolen SwingTime.

- Jeg gik og smådrillede dem lidt, men der var også alvor bag mine ord, fortæller Charlotte Bøving, der havde svært ved at få øjnene fra de to danseres hoppende deller.Tykke dansere med bt speciel- For jeg synes, at når man er to så store personligheder, som de to er, og er rollemodeller for alle dem, der følger med i ’Vild med dans’, så synes jeg, det er ærgerligt, at de ikke også fremstår som en driver. Én man har lyst til at spejle sig i. De to fyre har så meget energi og karisma. De er for fede – men også på den tykke måde, fastslår hun.

Både Thomas Evers Poulsen og Steen Lund havde længe gået og bandet over de ekstra kilo. Og de var udmærket godt klar over, at det ikke så godt ud. Så efter et par dages drillerier på La Santa kom de selv til Charlotte Bøving og bad om råd. Og det har nu ført til, at de er kommet på Charlotte Bøving og Sandra Greves bootcamp. - Jeg forklarede dem, at det egentlig er meget lidt, der skal til. Det handler om at træffe nogle bevidste valg, og det ville jeg gerne hjælpe dem med, siger hun.


Tykke dansere med bt specielSiden ’B.S. og basserne’ har hun og partneren startet sin egen sundhedsskole i hendes lægeklinik i Varde.

Sammen med Sandra Greve, der er specialist i forandringsprocesser, har hun hjulpet en række kvinder og mænd med alt fra vægttab til rygestop, alkoholstop og en mere positiv tilgang til livet. Og nu er turen så kommet til de to dansere.

- Det er simpelthen det bedste tilbud, jeg længe har fået, siger Steen Lund, der selv foreslog, at danskerne kan følge med på sidelinjen og forhåbentlig blive inspireret.

Nu er det slut

- I må gerne se mine rødvins-patter, så længe de forsvinder. Både Thomas og jeg har flere gange været på kur. Vi har også tabt os, men hver gang har vi oplevet det ene nederlag efter det andet, fordi vi igen har taget det hele på, siger han.

Men det skal være slut. Det er de begge enige om.

- For mig er det en enorm motivationsfaktor, at BTs læsere følger med. Det er ikke sjovt at blotte sig på den her måde. Men nu er der ingen vej uden om. Nu skal de kilo af - en gang for alle, siger Thomas Evers Poulsen og fortæller, at både han og Steen Lund har lokket deres familier med i forløbet, og sammen kalder de sig ’Vild med basserne’.

De næste fire måneder skal de to dansere og deres familier på vægten fire gange. De skal samtidig have undervisning om kost, motion og motivation, og BT vil følge med hele vejen.

- Der bliver flere og flere overvægtige danskere. Vi skiller os ud, fordi vi både tager fat i det fysiske og det mentale. Vi er ikke en slankeskole men en sundhedsskole. Og vi tror på, at de fleste kan nikke genkendende til Steen og Thomas’ udfordringer, siger Charlotte Bøving.