Skyd genvej til den slanke linje. Det er lettere, end du tror.

Du kan tabe dig af at drikke vand på de rigtige tidspunkter, gå en time tidligere i seng og få et par kopper kaffe hver dag. Hvordan noget så simpelt kan være et slankeråd, kan du blive klogere på lige her.

Gå en time tidligere i seng

Du bliver ikke tyk af at spise om aftenen nødvendigvis – 100 kalorier er det samme, lige meget på hvilket tidspunkt af døgnet du spiser dem. Problemet er, at mange af os overspiser helt vildt om aftenen foran fjerneren. En amerikansk undersøgelse har faktisk vist, at hvis du skifter en times fjernsyn ud med en times søvn, formindsker du dit kalorieindtag med seks procent. Aftensnacks foran fjernsynet kan nemlig nemt løbe op i 300 kalorier.

Drik kaffe

Kaffe indeholder antioxidanter (dem, der får dig til at se yngre ud længere), koffein sætter forbrændingen op og hjælper dig til at yde mere, når du træner. Hvis du ikke kan lide kaffe, kan grøn te altså også godt bruges. Det eneste minus er, at du skal passe på mængderne, for hvis du får for meget, så stresser koffeinen kroppen, så du sætter gang i alle de hormoner, der gerne vil holde på fedtdepoterne, fordi de tror, at din krop er udsat for noget voldsomt.

LÆS OGSÅ på ALTfordamerne.dk: Få en sundere krop på bare en måned

Få nok at spise

Når du underspiser, gør kroppen sit allerbedste for at holde på alle energi- og fedtreserver, fordi den ikke ved, hvornår der kommer mad igen. Det gør den, fordi den er opfundet dengang, hvor mad var noget, der skulle samles og jages. Men når du gerne vil tabe dig, vil du gerne holde forbrændingen oppe hele tiden, så sørg for at overholde spisetiderne.

Afprøv din sult

Det er svært at mærke forskellen mellem tørst og sult, fordi det er de samme centre i hjernen, der gerne vil have opmærksomhed. Så derfor skulle et trick være at drikke et glas vand først og se, om sulten går væk.

Tænk over, hvordan du spiser

Tygger du din mad? Altså sådan ordentligt? Eller sluger du den bare, fordi det med at spise ligesom rigtig meget andet helst skal gå så hurtigt som overhovedet muligt? Mad er tygget ordentligt, når det er en vandet pasta – og det tager mere end 0,2 sekunder. Til gengæld giver det bonus andre steder: 1. Du får flere vitaminer og mineraler ud af maden, fordi de bliver frigivet, når du tygger. 2. Maden bliver nemmere at fordøje og giver derfor ikke oppustet mave. 3. undersøgelser viser, at man spiser omkring 70-80 færre kalorier i et måltid, hvor man tygger maden ordentligt.

Flydende forret

Drik to glas vand, inden du spiser, det kan alene give et vægttab på 2,5 kilo på tolv uger, viste en undersøgelse, der blev lavet sidste år på det amerikanske universitet Virginia Tech. Forklaringen er helt ligetil: Vandet fylder i maven, så du spiser mindre.

Gå en tur

I vores fedt findes der et hormon, der hedder leptin, som kan noget helt fantastisk – nemlig fortælle vores krop, at vi er mætte. Problemet er bare, at mange af os ikke kan høre, hvad vores krop siger, og derfor bare bliver ved med at spise, selv om kroppen for længst er mæt. Derfor gælder det om at lære at høre dit leptin igen. Det kræver ikke andet end 30 minutters daglig gåtur, for når kroppen opbygger flere muskler, bliver dine celler mere følsomme over for leptinen.

LÆS OGSÅ på ALTfordamerne.dk: Pas på! Disse 10 ting gør dig tyk

Spis sundt ude

Gør det til noget særligt og hyggeligt, når du skal spise lækre, men måske ikke så sunde sager. Vælg den virkelig gode bager, køb en isvaffel et sted, eller besøg en af alle de fine små cupcake-konditorier, der popper op. Det lyder ikke spor slankeagtigt, men det er faktisk langt bedre end at fylde dit hjem med alle mulige søde sager, som så ligger og frister dig, indtil du spiser dem.

Spis mørkt kød

Noget af det, der virkelig kan drive én til vanvid, når man prøver at tabe sig, er sukkertrangen. Men det skulle der angiveligt være en enkelt løsning på, nemlig at spise mere mørkt kød som oksekød og lam. Det skulle nemlig mætte bedre og derfor kunne tage livet af den evige lille stemme, der tigger sukker 24/7.

Drik mindre

Det er din levers job at forbrænde fedt. Og hver gang du drikker et glas vin, så kommer din lever på ekstra arbejde, men fordi der stadig kun er en af den, forbrænder den alkoholen først og så resten af dagens indtag efterfølgende – hvis den altså kan nå det. Derfor skal du, inden du drikker en drink, lige gøre op med dig selv, om du kan leve med, at det betyder, at din forbrænding bliver så langsom, at du ikke forbrænder fedt ellers.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.