Det gode gamle gåsebryst er 'so last season', hvis man spørger japansk kok, der har opfundet en sund lagkage.

De fristende kagekreationer i alverdens smukke former og farver får tænderne til at løbe i vand. Men har du stadig lyst til at spise disse kager, når du ved, hvad de er lavet af?

Mitsuki Moriyasu er madstylist og indehaver af en fransk restaurant i Japan - og det var her, at den særlige 'dessert' blev til i sommeren 2015 og siden har fået international opmærksomhed. Hvorfor? 'The Vegedeco Salad' er lagkage lavet af grøntsager.

Foruden grøntsager er kagerne lavet af soya og tofu, og 'desserterne' er dermed hundrede procent fri for både tilsat sukker, gluten og - som kokken selv siger - 'dårlig samvittighed'.

Inspirationen fik Mitsuki Moriyasu, da hun ville forsøge at finde en måde, hvorpå hendes mand, der lider af sukkersyge, også kunne nyde godt af de mange smukke kager, der findes.

En hel kage koster cirka 170 danske kroner og der findes 50 forskellige designs, skriver Independent. Dog skal man indtil videre en tur til Japan, hvis man vil sætte tænderne i en af de særlige, sunde lagkager.