'Du må ikke spise efter klokken 19.'

Sådan lyder et populært kostråd, flere prøver at følge, men mange falder i. Og nu kan du ånde lettet op, hvis du er en af dem, der aftensnacker. Det skriver Samvirke.dk.

Kostrådet om ikke at spise sent om aftenen, viser sig nemlig at være en myte.

»Det er en myte, at man har ekstra svært ved at tabe sig, når man spiser efter klokken 19,« siger cand. scient. i human ernæring Per Brændgaard til Samvirke.

Hele 85 procent af danskerne svarer i en undersøgelse fra Coops Mad-O-meter, at de enten drikker eller spiser efter aftensmad. Og det kan de altså roligt fortsætte med, da det ifølge Per Brændgaard ikke har betydning for, om de vejer lidt eller meget.

Han forklarer nemlig, at du også forbrænder kalorier, når du sover, og det er ofte her, at danskerne godt kan tage fejl.

Per Brændgaard sammenligner det med privatøkonomi. Han fortæller, at det betyder ikke noget for din økonomi, hvornår du optjener de enkelte beløb, det er det samlede resultat, der betyder noget. Lige sådan er det med mad, det betyder ikke noget, hvornår du indtager den.

Dog råder Per Brændgaard til, at du er opmærksom på, hvad det er, du propper i munden - også om aftenen - bare du ikke spiser mere end du forbrænder.