Træt af at hoppe på den ene nye diæt efter den anden? Så brug disse fire simple tricks til at narre din hjerne, så kiloene kommer til at rasle af dig.

Det skriver New York Post.

Skær din mad i mindre stykker

Det viser sig, at hvis du skærer din mad ud i mindre stykker, så tror hjernen, at din portion er større, hvilket får dig til at spise mindre.

Ifølge New York Post har forskning vist, at de fleste spiser op til 25 % mindre mad, når de deler portionen op i mindre stykker. Det skaber nemlig en illusion om, at din portion er større, som også giver dig en større følelse af mæthed.

Så hvis du skærer din mad ud i mindre bidder, kan du snyde din hjerne til at tro, at du spiser langt mere, end du i virkeligheden gør.

Skift hånd

Vi bruger vores dominerende hånd til at spise med helt uden at tænke over det. Det sker automatisk i vores hjerne, men det gør det også lettere at overspise, uden at man opdager det - den ene bid tager så at sige den anden.

Men hvis du gør det sværere for dig selv at spise, bliver du også mere opmærksom på, hvad du har gang i.

Prøv at skifte hånd. Bruger du gaflen med venstre hånd - så prøv i stedet at bruge den med højre hånd.

Det simple trick vil få dig ud af autopilot og gøre dig mere opmærksom på, hvor meget du spiser.

Ryd op

Et studie viser ifølge New York Post, at rod i køkkenet kan få os til at spise flere snacks.

Så ryd op! Og sørg for at holde det rent og nydeligt, så kan det også nedsætte trangen til søde og usunde snacks.

Foto: Khaled ElAdawy
Vis mere

Læg telefonen væk

Uanset om det er Facebook eller e-mails på telefonen, så viser det sig, at hvis du spiser, mens du bliver distraheret, så blokerer det for følelsen af mæthed. Det vil sige, at du både spiser mere under selve måltidet, men du bliver også hurtigere sulten igen.

Det sker fordi, din hjerne er fokuseret på noget andet, hvilket gør det sværere at huske, hvor meget du har spist, og dermed får du lyst til at spise mere.

Fokuser på din mad, så kan du opleve at få en større følelse af mæthed.