I 2011 tog den nu 21-årige Fie Friedrichsen fra Frederikssund endelig mod til sig og satte fødderne på vægten. Hun fik sit livs chok, da vægten viste 140 kilo.

- Jeg havde længe været tynget af en svær depression. Jeg trøstede mig selv ved at spise, mens jeg benægtede, at jeg havde et problem. Derfor var det til lidt af et wake-up call, da jeg stod på vægten, siger Fie Friedrichsen, som har været overvægtig det meste af sit liv.

Det blev startskuddet til en lang og sej kamp mod kiloene, og på to år lykkedes det Fie Friedrichsen at tabe sig 72 kilo.

- Jeg tog simpelthen en kold tyrker, smed fastfooden og slikket i skraldespanden og tabte mig seks kilo på ti dage. Da fandt jeg ud af, at jeg rent faktisk kunne tabe mig, siger Fie Friedrichsen.

FIE 1111111111111

Personlig træner
I løbet af det første år tabte Fie Friedrichsen sig næsten 40 kilo ved at ændre på sin kost og gå lange ture. Men da hun nåede 100 kilo, ramlede hun ind i en meget høj mur.

- Lige meget hvor hårdt, jeg kæmpede, kunne jeg ikke tabe mig mere. Jeg var fuldstændig ude af den og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre for at komme over muren, siger Fie Friedrichsen.

Efter længere tids kamp tændte hun for sin computer og indtastede ordet 'personlig træner' i søgefeltet på Google. Her fandt hun frem til træneren Per Nielsen. Han takkede straks ja til at hjælpe Fie Friedrichsen, og sammen trænede de næsten hver dag i over et år.

FIE 1111111111111

- Man kommer utroligt tæt på hinanden under sådan et intenst forløb. I dag er Per og jeg blevet rigtig gode venner, og vi har planer om at holde foredrag sammen om mit vægttab, siger Fie Friedrichsen.

En vægttab der holder
Det er nu over to år siden, at en 19-årige Fie Friedrichsen besluttede sig for at ændre sit liv. 72 kilo lettere er hun ikke i tvivl om, hvad opskriften på at varigt vægttab er - og det inkluderer ikke en fedmeoperation.

- Det er ikke din mave, der fejler noget, det er dit hoved. Selvfølgelig virker det for nogen at blive opereret, men de fleste kan sagtens tabe sig uden. En operation er ikke en garanti for, at du taber dig. Det er din egen mentale styrke til gengæld, siger Fie Friedrichsen.

Hun fortæller samtidig, at de mange sejre over vægten har boostet hendes selvtillid.

- Den er steget fra nul til 100. Før havde jeg mange negative tanker, og jeg synes aldrig, det jeg gjorde, var godt nok. Jeg følte mig grim og dum. Men nu tror jeg på mig selv, siger Fie Friedrichsen, der også har fundet sig en sød kæreste.

Kæmper ny kamp
Med sine 68 kilo har Fie Friedrichsen ikke planer om at tabe sig yderligere.

- Jeg har nået min idealvægt, og jeg har fået opbygget en god muskelmasse. For mig handler det om, at man skal kigge sig selv i spejlet og være tilfreds med det, man ser. Og det er jeg nu, siger hun.

Alligevel er det ikke alt, Fie Friedrichsen ser i spejlet, hun er lige tilfreds med.

- Vægttabet har givet mig en masse løs hud. Det er et slag i hovedet, fordi jeg har kæmpet så længe og givet alt, hvad jeg har. Jeg havde slet ikke forudset, at jeg skulle kæmpe en ny kamp, siger Fie Friedrichsen.

FIE 1111111111111

I starten af februar fik hun fjernet 2,5 kilo løs hud fra sin ryg og mave. Det er den første operation af mange, som betyder, at Fie Friedrichsen ikke må dyrke motion i flere uger. Det går hende på, fordi hun savner sine daglige svedture.

- Min krop er blevet afhængig af at træne, og det gør mig ked af det, at jeg ikke må bevæge mig. Men jeg ved samtidig, at jeg vil blive ved med at kæmpe og aldrig give op. For første gang i mit liv er jeg lykkelig, og jeg vil ikke smide den lykke væk nu, siger hun.

I dag læser Fie Friedrichsen til ernæringsrådgiver, fordi hun vil rådgive overvægtige danskere, som ønsker at tabe sig. Via sin fanside på Facebook har hun allerede fået et hav af henvendelser fra folk, der ønsker gode råd til at varigt vægttab. På nuværende tidspunkt har siden 46.000 likes.

FIE 1111111111111