23-årige Fie Frederichsen fra Frederikssund voksede op med overvægt og mobning. Men da Fie på bare to år lagde sit liv om og gik fra 140 til 70 kilo, tog hun hele Danmark med storm. Fie var en solstrålehistorie - historien om den grimme ælling, som blev en smuk svane og dermed overvandt sine problemer med lavt selvværd og blev lykkelig.  

Eller gjorde hun?

To år efter at Fie Frederichsen nåede ned på de 70 kilo, er hun kommet til en ny og opsigtsvækkende erkendelse, som hun deler med sine mere end 76.000 følgere på Facebook-bloggen 'Fies vægttab fra 140 til 70 kg'.

'Personligt har jeg virkelig bare fået en øjenåbner her efter, at jeg lærte, at jeg kan hade mig selv og min krop nærmest lige så meget selv efter et stort vægttab og hudfjernelsesoperationer. Så alt egentlig burde alt være i skønneste orden, og bum; så elskede jeg mig selv og følte mig fri i min krop... Det gjorde jeg bare ikke, bare det dog var så simpelt!,' skriver Fie Frederichsen i et opslag, hvor hun deler et nyt bikini-billede af sig selv.

Et billede, hvor vægten igen har sneget sig over 70 kilo, dog uden at være i nærheden af de 140 kilo, hun vejede som 19-årig.

Se billedet og hele Fie Frederichsens Facebook-opslag i bunden af denne artikel.

Men klog af skade gør Fie Frederichsen sig i blogindlægget til talskvinde for, at vi netop ikke gør os til slaver af tallet på badevægten eller skønhedsidealerne.

'Jeg er 23 år, jeg har deller, jeg har appelsinhud, 277 cm lange ar, utallige stærkmærker nærmest alle steder og jeg har stadig løs hud - oveni det er jeg overvægtig i følge BMI. Der er åbenbart meget i vejen med mig og meget at skamme sig over,' skriver Fie Frederichsen og fortsætter med det, der er hendes pointe:

'Eller vent .. nej, det er der faktisk overhovedet ikke! Det er samfundet og mærkelige idealer, der er noget i vejen med. Vi skal ha' nuanceret hvad "ideelt" er, men indtil det er blevet mangfoldigt og nuanceret nok, så skaber jeg mig mit eget ideal - og det er ikke en bestemt krop, men derimod glad for mig selv! Dét må være det nye ideal,' skriver hun og kalder det nuværende kropsideal for 'sygeligt og skadeligt', hvis man dyrker det fanatisk - som hun selv gjorde, da hun gik i gang med at tabe sig.

Derfor slår Fie Frederichsen et slag for, at vi i stedet retter fokus mod indre velvære og accepterer os selv, som vi er.

'Det cool at ha' sixpack. Det cool at være tynd. Det cool at ha' ar. Det cool at ha' strækmærker. Det cool at være buttet! Men mest cool er det sgu, at du er glad for hvordan du ser ud og at du ikke lader samfundet og idealer dikterer dit værd, din livsglæde og selvaccept,' skriver hun.

Fie Frederichsen har været igennem flere operationer for at fjerne den overflødige hud efter sit store vægttab. Men selvom hun nåede sit ambitiøse mål og i dag har den krop, hun drømte om, da de mange overflødige kilo ifølge hendes læge kunne være decideret livstruende, fulgte den indre glæde ikke med i det omfang, hun havde forventet.

'Jeg har i en længere periode nu, været i et mørkt hul hvor jeg faktisk allermest har haft lyst til at trøstespise konstant - men alligevel ikke gjort det alt for meget, fordi jeg ved bedre nu,' skriver Fie Frederichsen.

Men det smukkere ydre har ikke gjort en ende på det, der var årsagerne til, at hun i årevis led under dårligt selvværd og trøstespiste, når hun havde ondt af sig selv.

'Det jo virkelig mange års indgroede tankemønstre, dårligt selvværd og dumme overbevisninger omkring mig selv der skal nedbrydes og ændres. Det tager tid, ofte også længere tid end man lige ønsker eller håber,' skriver Fie Frederichsen, som dog kan glæde sine følgere med, at hun er på rette vej.

Udover at have sin egen blog på Facebook er Fie Frederichsen også forfatter til bogen 'Fede Fie - min kamp tilbage til livet' om sit store vægttab.