Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

23-årige Chris Bjerknæs vejer for meget. Alt for meget. Med en vægt på omkring 113 kg og et BMI på 38,2, så lider Chris Bjerknæs af svær fedme. Chris Bjerknæs er træt af, at andre blander sig i hans udseende og mener, at der også skal være plads til de tykke.

- Jeg er træt af at skulle undskylde for, at jeg er for tyk, og at jeg måske bliver en belastning for sundhedsvæsenet. Jeg vil bare gerne have lov til at se ud, som jeg gør og veje, hvad jeg nu vejer. Lad mig da bare være fed i fred, fortalte han mandag til bt.dk, efter at han havde skrevet en klumme i Politiken om samme emne.

Er det i orden at blande sig i andres overvægt? Det spørgsmål og Chris Bjerknæs' udtalelser har skabt rigtig stor debat på BTs Facebookside mandag.

Langt de fleste støtter Chris Bjerknæs og mener ligesom ham, at grænsen er nået for, hvor meget vi kan tillade os at blande sig i folks liv, hvis de vejer for meget, ryger eller har andre usunde vaner.

Her ses et lille udsnit af de mange kommentarer på Facebook.

Jimi Gilbert: Dæleme på tide at nogen siger noget. Den personlige frihed er værd at kæmpe for.

Michael Skeel Petersen: Lad nu danske borgere leve deres eget liv. Lad dem selv bestemme.

Hanne Gunnemann: Ja...der er snart ikke plads til alle dem, der er bare lidt anderledes end andre...lad dem dog være, og vis noget respekt, i stedet for at nedgøre dem!!

Bent True: Lad ham være i fred, det er hans sag..

Lone Petersen: Hvorfor bruge mennesket generelt så meget tid på hvad andre spiser/drikker samt ryger ???? Lad dog for f........folk gøre og leve som de selv lyster.

Elna Damgaard: Kan ikke forstå hvorfor vi alle skal se ens ud..Respekt til Chris , det er sgu da hans liv !

Der er også flere, der mener, at personer som Chris selv skal betale, hvis han får følgesygdomme af sin overvægt.

Anne-Lise Hansen: Lad rygere, drankere osv. selv betale for deres følgesygdomme, for så skal alle jo betale for et eller andet usundt er er ved dem.

Anders Pajbjerg: Så længe jeg ikke behøver og betaler for følgerne af hans usunde livsstil så er jeg ligeglad

Deltag i debatten her

Andre læser også