Lyt til artiklen

Staten har på få år scoret 40 milliarder kroner ekstra ved at hæve hverdagens skjulte skatter

Mens både den gamle og nye regering stolt har lovet lettelser i personskatterne på 14 milliarder kroner frem mod år 2022, er afgifterne - hvoraf langt de fleste er gemt som skjulte afgifter på varer i hundredvis - blevet pustet op til bristepunktet.

I 2009 hentede staten 258 milliarder kroner på afgifter. I 2013 vurderer Skatteministeriet at hente 298 milliarder kroner. En stigning på 40 milliarder - eller 15 pct. - på bare fem år.

FAKTA: DE SKJULTE SKATTER - SE LISTEN HER

De skjulte skatter gemmer sig overalt i din dagligdag. Eksempelvis er omkring 70 pct. af din el-regning ren og skær afgift til staten. Over halvdelen af din benzinregning sluger staten. Og dine kvitteringer fra supermarkedet er ikke mindst tikkende afgiftsbomber.

Tal viser, at Danmark har verdens højeste skattetryk, og beregninger Danske Bank har lavet for BT viser, at førstepladsen er en dyr fornøjelse for den enkelte familie.

Den samlede moms og de samlede afgifter løber op i hele 120.697 kroner for en almindelig familie med to børn, en bil og egen bolig. Med bolig- og indkomstskat betaler familien 428.000 kroner til staten.

Læs mere om alle de (skøre) afgifter, du betaler i dagens udgave af BT:

Du kan også læse mere på facebook her: