Det er svært for Mette Pieler at forstå, hvordan hendes operation kunne gå så hurtigt.

Den burde have taget dobbelt så lang tid.

»Jeg troede, at det var normalt. Jeg stolede på lægen,« siger hun.

I juni forrige år fik Mette Pieler udskiftet brystimplantater og foretaget et løft af brysterne på Citadellkliniken i Sverige.

Men det gik på ingen måde, som hun havde forventet.

Mette Pieler husker, at da hun vågner fra narkosen, fortæller plastikkirurgen, at hun har sovet i omkring 45 minutter.

B.T. har derudover set en samtale mellem Mette Pieler og hendes kæreste på Facebook Messenger før og efter operationen.

I en besked har Mette Pieler klokken 09.05 på operationsdagen skrevet til ham, at hun skal opereres klokken 10.00. På det tidspunkt har Waseem Ghulam endnu ikke tegnet på hendes bryster, hvor hun skal skæres. Hun har heller ikke fået lagt drop eller mødt narkoselægen.

I hendes patientjournal er der allerede klokken 10.27 oprettet et notat om, hvordan Waseem Ghulam har foretaget indgrebet kirurgisk.

Mette Pieler fik foretaget en brystoperation hos en dansk plastikkirurg i Sverige, men resultatet var langt fra det ønskede. Mette har nu udsigt til en udgift på 70.000 kroner for at få rettet op på fejlene.
Mette Pieler fik foretaget en brystoperation hos en dansk plastikkirurg i Sverige, men resultatet var langt fra det ønskede. Mette har nu udsigt til en udgift på 70.000 kroner for at få rettet op på fejlene. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Det næste, Mette Pieler husker, er, at hun vågner på operationsbordet, hvor to sygeplejersker hjælper hende ind på opvågningsstuen. De vurderer efter lidt tid, at hun selv kan gå op ad trapperne til første sal, hvor hendes værelse og ejendele ligger.

I en besked klokken 11.15 sender Mette Pieler et foto af sig selv til sin kæreste for at fortælle, at operationen er overstået.

Det tyder derfor på, at hun har fået udskiftet implantater og fået foretaget et brystløft på en time og 15 minutter inklusive forberedelser og opvågning.

I det tidsrum er Mette Pieler nået at vågne fra narkosen og finde tilbage til sit værelse, hvor hun først der skriver til sin kæreste.

B.T. har spurgt overlæge i plastikkirurgi og klinikejer Janne Horn, som har over 20 års erfaring, hvor længe den type indgreb tager.

»Man kan ikke lave det på under to timer. Det er i hvert fald helt sindssygt, hvis man gør det,« siger hun.

»Jeg er en hurtig kirurg, og når jeg laver det alene, så tager det mig 2,5, nogle gange 3 timer.«

I journalerne fra Citadellkliniken har plastikkirurgen Waseem Ghulam ikke skrevet, hvor lang tid operationen har taget.

Det har ikke været muligt at få et interview med Waseem Ghulam, men i en mail skriver han, at man som kirurg bruger den tid på patienten, som er nødvendig. Han afviser også at have informeret en patient om operationstid og ønsker ikke at kommentere påstanden yderligere.

Generelt er Mette Pielers patientjournal behæftet med mangler fra hendes forløb. En gennemgang af journalen og hendes skriftlige kommunikation med Waseem Ghulam viser, at der mindst seks gange er samtaler, som mangler i journalen.

Det omhandler alt fra ordinering af antibiotika til beskeder, hvor Mette Pieler skriver til ham om store smerter.

Siden har Mette Pieler klaget over det kosmetiske resultat til kirurgen og klinikken. Hun kan ikke få pengene tilbage, men er blevet tilbudt en re-operation, hvilket hun har afvist. Mette Pieler fortæller, at hun ikke længere er tryg ved at lægge sin krop i deres hænder igen.

»Jeg er så ked af det hver dag, når jeg skal tage bh på. Mine bryster er så skæve og overhovedet ikke lige store. Jeg har ikke engang lyst til at vise mig frem for min mand.«

Du kan læse hele Mette Pielers historie og om konsekvenserne af operationen HER.

Det er ikke kun Mette Pieler, som har det på den måde. B.T. har talt med 21 kvinder, der de seneste tre år har haft forskellige skrækforløb med den danske plastikkirurg Waseem Ghulam. Derfor undersøger B.T. nu, hvorfor så mange kvinder forlader operationsbordet ulykkelige.