Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der findes en teori kaldet 'male idiot theory', der handler om, at mænd er idioter og ofte gør nogle åndssvage ting. Og det ser ud til, at der faktisk er noget om snakken.

Et forskerhold fra England har nemlig undersøgt sammenhængen mellem idiotisk adfærd og køn - og resultatet var slående: Mænd er nogle idioter. Det skriver Phys.org ifølge Videnskab.dk.

De engelske forskere har ifølge Phys.org analyseret data om idiotisk adfærd og køn ved at se på, hvem der i en periode på 20 år har vundet Darwinprisen. Darwinprisen bliver givet til dem, der forbedrer den menneskelige genetiske pulje ved at eliminere sig selv ved hjælp af usædvanligt idiotiske metoder.

Læs også hos Videnskab.dk: Hvorfor skyder mænd ikke al sæden af, når de får udløsning?

Som eksempel skriver giver Phys.org, at en af kandidaterne til prisen - en mand selvfølgelig – ville have et lift hjem. Derfor spændte han en indkøbsvogn bag et tog, men omkom selvfølgelig som følge af sit forsøg.

Som et andet eksempel ville en terrorist ifølge Phys.org sende en brevbombe, men på grund af mangelfulde oplysninger på brevet, blev det returneret til ham selv, hvorefter han åbnede det. Og døde.

I alt har 332 personer været indstillet til Darwinprisen i perioden 1995 – 2014. 14 af disse var delt af mænd og kvinder. Det gav forskerne i alt 318 valide nomineringer, de kunne arbejde med.

282 af priserne var ifølge forskerne tildelt mænd, mens kun 36 gik til kvinder.

»Der er data i form af anekdoter og historier, der støtter 'male idiot theory', men der har indtil nu aldrig været lavet en systematisk analyse af kønsforskellene ved idiotiske handlinger,« skriver forskerne i den videnskabelige artikel.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Hvorfor er mænd klogere end kvinder?

Hvorfor græder kvinder mere end mænd?

Sådan bliver kvinder tilfredse med deres sexliv

 

Andre læser også