‘Lad os lige prøve det - alle gør det jo!’

Nogenlunde sådan en sætning er der nok mange heteroseksuelle kvinder, der har hørt i sengen fra en fyr, der godt kunne tænke sig at prøve lidt sport i toeren.

Men det er ikke tilfældet. Analsex er nemlig slet ikke så udbredt, som mange måske tror. I hvert fald ikke hvis man skal tro et nyt amerikansk studie, der for nylig er blevet publiceret i tidsskriftet PLOS One.

Her havde forskere sat sig for at undersøge amerikanernes sexvaner, og de kom frem til nogle interessante tal.

Blandt andet viser det sig, at det faktisk kun er 37 procent af de adspurgte heteroseksuelle kvinder, der har prøvet at modtage analsex. Og kun for omkring en tiendedel af dem er det sket i løbet af den seneste måned, hvilket antyder, at det ikke er en regelmæssig fornøjelse, men noget, man måske kun har prøvet en gang eller to.

»Til sammenligning var der væsentlig mindre forskel på andelen af kvinder, der har prøvet vaginalt samleje, oralsex og onani inden for den seneste måned, og i løbet af hele deres liv. Det understreger, at disse aktiviteter er nogle af de mest almindelige i amerikanernes sexliv,« lyder det fra forskerne.

Andelen af mænd, der har prøvet analsex (som den givende part), er lidt højere med 43 procent.

Forskerne har også kigget på andre aspekter af folks sexliv. Blandt andet har man fundet ud af, at 10 procent af kvinder har været involveret i en trekant, mens tallet for mænd er 18 procent.

44 procent har prøvet at dyrke sex et offentligt sted, 21 procent har prøvet at blive bundet/at binde sin partner fast i forbindelse med sex, og kun 18 procent har slikket eller fået slikket tæer som en del af akten.

Undersøgelsen er baseret på svar fra 2.021 repræsentativt udvalgte amerikanere i alderen 18+.