Hvad er skægpest, og hvordan slipper jeg af med det?

Det er et af de spørgsmål, vi på made4men.dk har fået flere gange, end vi kan tælle.

Millioner af mænd får disse røde knopper, indgroede hår og smertefuld hudirritation dagligt. Den latinske betegnles for skægpest er pseudofolliculitis barbae (PFB), og den primære årsag er barbering.

LÆS MERE PÅ MADE4MEN.DK - SÅDAN FÅR DU DEN BEDSTE BARBERING

Mænd, med krøllet eller meget fint hår, oplever ofte skægpest og barberingsknopper, det er fordi, at håret enten ikke kan komme igennem det yderste lag hud, eller at håret krøller og punkterer huden og gror indad igen. Dette er bedre kendt som indgroede hår.

Du vil kunne fjerne problemet ganske simpelt ved at lade skægget gro, eller barbere dig sjældent. Desværre er det for langt de fleste mænd ikke muligt eller et pænt look.

Nemme tips til at komme af med barberingsknopper og skægpest

Vi har her samlet nogle tips, som måske kan hjælpe dig af med barberingsknopper og skægpest:

Forbedre huden til barbering ved af bruge en face scrub til at exfoliere huden og samtidig løfte håret fra huden.

Tør hud er en anden grund til at du får barberingsknopper og skægpest. Derfor skal du før barbering gøre dit ansigt vådt med lunkent vand. Derefter påfører du barbercreme, en barbercreme er at anbefale, da den har en højere grad af fugtighed. Vent derefter 2-3 minutter før du barberer dig. Du bør vælge en god barbercreme frem for produkterne, der bliver solgt i et supermarked, og den bør indeholde vitaminer og Aloe Vera.

LÆS MERE PÅ MADE4MEN.DK - SÅDAN FÅR DU DEN BEDSTE BARBERING

Brug et skarpt barberblad og skift dit blad ofte, eller brug et produkt som RazorPit – Sliber til barberblade, der får barberbladet til at forblive skarpt.

Barber dig med hårene, det vil sige i den retning, håret gror.

  • Lad være med at pille i barberingsknopperne, da dette vil gøre det værre
  • Hvis det er muligt, så lad være med at barbere dig i weekenden, og spar huden for irriationen.

    Er uheldet ude?


    Udover at følge disse råd kan det også være en ide at hjælpe healing processen efter barberingen på vej ved at bruge et aftershave produkt specielt til skægpest. Jeg vil anbefale brugen af Tendskin Liquid. Derudover bør du også bruge en daglig fugtigshedscreme til at give huden den fugt, den har behov for.

    LÆS MERE PÅ MADE4MEN.DK - SÅDAN FÅR DU DEN BEDSTE BARBERING