Forskere har analyseret 15.000 stive og slappe tissemænd og lavet verdens første penis-kurve. Her kan du tjekke, om din sjover er over eller under den gennemsnitlige længde og bredde.

Det er et spørgsmål, som alle mænd stiller sig selv på et eller andet tidspunkt: Er den normal? Lidt tynd, måske? Eller lang? Og er det sandt, at mænd med små fødder har en lille penis?

Hidtil har såvel venner som læger sikkert beroliget dig og givet deres bud på, hvad der kunne betragtes som en normal størrelse udstyr.

Men faktum er, at videnskaben ikke har haft en officiel kurve over størrelsen på lillemanden. Det findes til gengæld nu – se den hos Videnskab.dk.

Forskere fra Kings College i London har gennemgået resultaterne fra 17 forskellige studier, som indeholdte målene af mere end 15.000 penisser fra mænd i alle aldre og fra flere verdenshjørner. Ud fra disse data har forskerne udviklet diagrammer over tykkelsen og længden i både slap, udstrakt og stiv tilstand, skriver det norske nyhedssite forskning.no.

Forskerholdet håber, at kurven kan hjælpe læger med at overbevise ængstelige mænd om, at deres vedhæng er helt inden for normalen.

Læs også hos Videnskab.dk: Forskere: Fingre afslører længden på penis

Ud over at lave en officiel tabel over målene på mændenes ædlere dele, har forskerne også vurderet de mulige sammenhænge mellem penisstørrelsen og andre kropsmål, såsom skostørrelse, fingerlængde og højde.

Men her er der ikke meget hjælp at hente, hvis man vil gætte dimensionerne - uden selv at se efter.

Nogle studier konkluderer godt nok, at længden på pegefingeren eller størrelsen på fødderne eller testiklerne hænger sammen med dimensionerne på penissen. Men andre studier finder ikke denne effekt.

Læs også hos Videnskab.dk: Penisstørrelse: Er stor virkelig bedst?

Højden er den eneste faktor, der ser ud til at have en svag sammenhæng med størrelsen på penissen, skriver forskerne i den videnskabelige artikel.

Ifølge forskningsartiklen ser der heller ikke ud til at være nogen sammenhæng mellem race og størrelsen på de nedre regioner.

Forskerne advarer imidlertid om, at størstedelen af de mænd, som er med i de 17 undersøgelser, er hvide. Dermed bliver grundlaget for at sige noget om raceforskelle temmelig svagt.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Forsker lod bier stikke sig på penis og pung, for at se hvad der gjorde mest ondt

Forskere: Fingre afslører længden på penis

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.