Sex er sundt – men hvad sker der egentlig, når du har sex? Fit living har kigget din krop efter i sømmene. Få svarene her.

Lagengymnastikken har en positiv effekt på hele din krop fra dine læber over bryster til din hjerne.

Musklerne
Arme, ben, mave, bryst, ansigt og underliv trækker sig sammen, når du er ophidset, og dine bevægelser bliver mere uvilkårlige og rytmiske.

Hjernen
Især hos kvinder er hjernen ofte den alt afgørende erogene zone, og der er ikke noget at sige til det. Kærtegn og berøring udløser nemlig dopamin, som er det signalstof i hjernen, der giver dig nydelse og får ting til at føles meningsfulde.

Vejrtrækning
Din puls bliver hurtigere, vejrtrækningen mere uregelmæssig, og blodtrykket stiger markant.

Læber og tunge

Et godt kys er første skridt på vejen til god sex for mange kvinder, og det er ikke så mærkeligt. Spytudveksling og stimulering af læberne er nemlig med til at udløse „kærlighedshormonet” oxytocin, der får os til at føle os tættere på hinanden. I tungekysset bliver der desuden udløst en række hormoner og signalstoffer, der er vigtige for intime forhold.

Læs også på Fitliving.dk: Test dig selv: hvordan har dit sexliv det egentlig?

Rygraden
Rygraden er en overset erogenzone. Lige under midten af ryggen sidder et punkt, som er forbundet med nerverne i klitoris, og derfor er med til at gøre dig ophidset. Kør din finger ned langs rygraden med langsomme, bløde strøg og mærk effekten.

Inderlårene
Hos de fleste kvinder er inderlårene et særligt følsomt sted. Årsagen er, at der løber flere nervetråde fra klitoris ned langs lårenes inderside. Aktiver området med lette, bløde og langsomme strøg.

Brysterne

Under sex bliver dine bryster fyldigere, og brystvorterne rejser sig og bliver mere følsomme.

Bækkenbunden
Bækkenbunden er direkte forbundet med klitoris og en vigtig del af din orgasme. Når du kniber sammen om noget, så vil du tydeligt kunne mærke, at det trækker op i klitoris. Og bækkenbunden er værd at træne − en stærk bækkenbund skulle give bedre orgasmer.

Mellemkødet
Klitoris er meget større end det, du kan se på overfladen. Den kan strække sig op til 10 cm ind i kroppen og nedad i retning mod endetarmen. Blandt andet går der to „ben” fra klitoris ned langs urinrøret på hver side af skeden, som ender et sted mellem skedeindgangen og anus. Når du er ophidset, svulmer disse ben op og bliver endnu mere følsomme.


Slimhinderne
I takt med, at de får mere lyst til sex, bliver de fleste kvinder „våde”. Denne smørelse kommer primært direkte fra skedevæggen. Hvor hurtigt afhænger af, hvor tændt du er, men også hvor hyppigt du har sex. En slimhinde, der bliver aktiveret regelmæssigt, virker også bedre.

Skeden
Indgangen til skeden er særligt følsom. Årsagen er, at 90 pct. af nerveenderne i skeden sidder i den yderste tredjedel. Når du bliver ophidset, udvides og forlænges skeden.

Kønslæberne
Når du bliver tændt, strømmer blodet til dit køn, derfor svulmer kønslæberne op og skifter farve. Klitoris... … er fyldt med nerveender − næsten dobbelt så mange som toppen af en penis, og derfor er klitoris også dobbelt så følsom. Når du får lyst til sex, strømmer blodet til klitoris, som svulmer op. Klitoris har en lille forhud, som trækker sig tilbage, når du bliver ophidset, mens selve hovedet vokser og bliver blodfyldt. Når du er allermest tændt, trækker hovedet sig tilbage igen. Det er helt normalt.

Orgasme
Orgasmen får din bækkenbund, den yderste del af skeden, livmoderen og anus til at trække sig sammen i intervaller af ca. 0,8 sekunder. Orgasmen hjælper blodet væk fra underlivet, får blodtrykket og musklerne til at slappe af. Bliver du ophidset, men får ikke orgasme, vil det tage længere tid, før kroppen vender tilbage til normal igen.

Læs også på Fitliving.dk: Hvad sker der i kroppen, når du sover?
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.