Kufferten er pakket med amoriner, når danskere rejser sydpå. Det viser en undersøgelse, som Hotels.com har foretaget blandt 1.155 ferierejsende danskere, skriver metroXpress.

Her svarer hver fjerde, at de ferieflirter, og hver syvende, at de har haft et one-night stand.

Sexolog Maj Wismann mener, at chancerne for romancer og sex øges, fordi man slapper af på ferien.

- Når man kommer ned i gear, kan man bedre mærke sin krop og sine behov. Samtidig åbner man sig for at flirte og score i den forstand, at man har god tid og er mere afslappet, end når hverdagen ruller, siger Maj Wismann til metroXpress.

Hun glæder sig over danskernes flirtende ferievaner og ser gerne, at de fastholdes efter hjemkomsten:

- Det ville være en god idé at tage lidt af det, der virker på ferien, med hjem og praktisere det, så kærlighed og seksualitet også er en del af hverdagen derhjemme.

Parterapeut Martin Østergaard er enig i, at ferien er en god tid for hjertet. Han peger imidlertid også på en anden sammenhæng mellem ferie og kærlighedslivet. Ferien betyder ofte et uforpligtende møde mellem mennesker, der giver nye muligheder for at udfolde sin personlighed, lyder det:

- Mentalt siger hjernen: 'O.k., fister, nu har du muligheden for at være dig selv, som du er eller gerne vil være'. Det betyder, at man er mere åben for at flirte end ellers.