Efter et længerevarende forhold kan det være svært at komme i gang med at date og finde den store kærlighed igen.

Flere oplever, at tvivlen om, hvorvidt det overhovedet er muligt, presser sig på. Er jeg blevet for gammel? Hvor skal jeg lede henne? Hvad siger børnene?

Spørgsmålene kan være mange, men du må ikke lade dig slå ud. Lars Hauritz var i et fast forhold i næsten 20 år, men nu har han atter fundet tosomheden og er flyttet sammen med sin nye kæreste.

Han fortæller sin historie her, ligesom du får gode råd til, hvordan du kommer i gang med at date, og hvordan du gør, når du er på jagt efter at finde kærligheden - igen.

Med B.T. Plus får du:

- Gode råd til at finde din næste partner

- Faldgruberne: Disse ting må ikke slå dig ud

- Historien om, hvordan Lars Hauritz fandt kærligheden igen


Det kan virke ganske overvældende at skulle i gang med at date igen efter en skilsmisse eller et parforhold på mange år. Men tænk i retning af, at den bedste måde at spise en elefant på, er ved at dele den op i mindre stykker og spise et stykke ad gangen.

Sådan er det også, når du skal have optrænet din datingmuskel. Med lidt regelmæssige træningsrunder, et bredt smil på læberne og en god portion humor, er succes inden for rækkevidde, før du aner det.

Her får du en række gode råd til at finde kærligheden igen:

 

Vær klar på din kærlighedsvision

Når du skal i gang med at date igen, er det vigtigt, at du har en klar kærlighedsvision. Det vil sige, at du kender dig selv, og at du ved, hvad du søger. Det er nemmere at nå frem til rette bestemmelsessted, når du har en idé om, hvad målet er. Ellers risikerer du at få mange fisk i dit net, som du slet ikke passer sammen med.

Tip: Det kan hjælpe at tænke tilbage på sidste gang, du var i et kærlighedsforhold, og spørge dig selv: ‘Hvad var vigtig for mig,’ ‘hvad har jeg brug for fra en partner?,’ ‘hvad gjorde mig glad?.’

 

Få dine flirte-kompetencer i spil

Hvis du ikke har datet i lang tid, kan det måske være svært for dig at skabe kontakt til og møde mulige emner. Start med at øve dig i at smile meget, og vær rundhåndet med at give komplimenter. Hold også øjenkontakt lidt længere, end du plejer at gøre.

 

Tjek om du har fatale forventninger

Mange har en romantisk forventning om, at horisonten helst skal stå i flammer, når de møder den helt rigtige. At vi helst skal vide ‘det’ med det samme. Virkeligheden for langt de fleste, der får date-med-succes, er, at der skal indtil flere møder til for at finde ud af, om der er gevinst. Giv hinanden en chance og brug lidt tid på at lære hinanden af kende.

 

Kolosal kemi kan skabe kaos

En meget stor fælde er, hvis vi udelukkende går efter partnere, hvor vi umiddelbart føler os meget stærkt fysisk tiltrukket. Vi tror (desværre) ofte, at stor tiltrækning er ensbetydende med at passe sammen. Det er det ikke altid. Er tiltrækningen for stærk, at det være svært at slappe af og være os selv. Hvis du ønsker en partner på den lange bane, er det vigtigste, at jeres grundlæggende livsværdier passer sammen. Gnisten kan vokse frem med tiden.

 

Vær dig selv og vis hvem du er

Mange tror desværre, at de skal være noget nær perfekte for at møde kærligheden igen. Det gør, at de holder igen på sig selv og opfører sig sådan, som de tror, at en potentiel partner gerne vil have, at de skal være. Vær ikke bange for at vise, hvem du er. Den rigtige partner for dig vil acceptere dig præcis, som du er - og ikke er.

 

Nervøsitet

En måde at komme ud over sin nervøsitet på, når du skal tage kontakt til andre mennesker, er, at man ikke skal se det som en date eller en person, man har lyst til at score, men derimod som et menneske, man har lyst til at snakke med.

 

Samtaleemner

Hold dig til ganske almindelige samtaleemner: Vejret, påklædningen og hverdagsting til at starte med. Man skal huske, at den anden person er lige så nervøs, som man selv er

Det kan være en god idé at have en lille vittighed klar. Der er ikke noget som et grin til at bryde isen – men sørg for at øve den på andre inden.

 

Hygiejne

Efter længere tid i et forhold kan ens hygiejne blive forringet. Derfor er det vigtigt, at man har ekstra fokus på dette. Du kan også forkæle dig selv med en ny frisure eller købe noget nyt tøj.

 

Vov at prøve noget nyt

Hvis du bliver ved med at færdes i de samme cirkler, som du altid har gjort, og gør de ting, som du altid har gjort, er det svært at skabe et nyt resultat. Hvis du vil vinde i kærlighedslotteriet, må du købe en billet. Luk din dør op og prøv noget nyt.

Du kan for eksempel melde dig til et singlenetværk, lære at danse salsa, tage initiativ til at starte en madklub eller prøve noget nyt, som du altid har brændt for at prøve.

 

Glem alt om at være den bedst bevarende hemmelighed i hele verden

Mangle singler har mistet modet. Det gør, at de bliver isolerede og sidder derhjemme i stuen med katten ved deres side. Nogle føler det pinligt, at de ikke kan hitte ud af det med kærligheden. Men der er intet som helst pinligt i at have et ønske om at møde kærligheden igen. Bryd din isolation. Kom ud af døren og mød nye mennesker.

 

Tjek om dit hjerte er åbent

Det kan være svært at se sig selv. Mange er slet ikke klar over, hvor lukket deres hjerte rent faktisk er. Hvis dit hjerte er bedre bevogtet end Fort Knox, kan det være temmelig svært - for ikke at sige umuligt for andre at skabe kontakt til dig. Se ind i dit hjerte og spørg dig selv, om du spænder ben for dig selv. Træn dig selv til at tro på kærligheden igen. Få din Dating-musklen i form At komme i form med at date handler som al anden træning om at have en plan og afsætte noget tid, så du kan komme i form. Start derfor hver måned med at lave en plan med mål for hvilke aktiviteter, du vil deltage i. Husk også at give dig selv tid til en slapper og trække stikket ud en gang imellem.

 

Spred dine investeringer

Når du har laver en plan over dine dating-aktiviteter, er det vigtigt, at du ikke samler alle dine æg i en kurv. Hvis du for eksempel vælger at oprette en profil på internettet, kan du for eksempel gøre det, at du samtidig melder dig til et singlenetværk, vinsmagning, eller en anden form for netværk.

 

Bliv på banen – afvisning findes ikke

Når du først kommer i gang med at date, vil du opleve, at nogle dates går som en drøm, mens andre går knap så godt. Lad dig ikke slå ud af den grund. Giv dig selv lov til at fejle, og vær ‘large’ over for de personer du møder. Selvom der er ramme alvor bag mødet, skader det ikke med en god dosis humor. Skulle du møde en person, som du gerne vil se mere til, men som ikke ønsker at se dig igen, skal du give slip. Vedkommende var ikke et match for dig. Den person, som er et rigtig match for dig, vil naturligvis gerne se dig igen.

 

Tjek dine overbevisninger

Vi kan kun få så meget succes med at date, som vi tillader os selv. Den største modstander sidder ofte mellem vores egne ører. Det kan for eksempel være overbevisninger som: ‘Jeg er blevet for gammel til det der med at date’, ‘der er sørme langt mellem snapsene, ‘alle de gode er taget’ osv. Når du arbejder med dine overbevisninger, vil dine oplevelser begynde at ændre sig i positiv retning.

 

Hold gryden i kog og gør noget godt for dig selv

Når du først kommer i gang med at date, kan du godt risikere at blive småstresset over alle de tilbud og muligheder, der viser sig på din vej. Sørg for at det hele ikke handler om dating. Hold kog i gryden, og gør noget godt for dig selv. Lav for eksempel ekstra god mad, dyrk masser motion, eller få en massage. Husk også at pleje dine venskaber.

Kilder: Bogen: Suzette von Hornbæks ’Dating Guide - Sådan møder du mand nr. 2 - 12 trin til date-med-succes’ og Ingrid Ann Watson, parterapeut hos bl.a. parforholdsraad.dk og forfatter til bogen ’Elsk ham igen’