Selvom Danmark er et forholdsvist lille land, viser undersøgelsen 'Danskernes Sexliv 2017', at der alligevel er store forskelle på, hvor i landet der bliver dyrket mest sex. Her er de regionale forskelle størst mellem nordjyderne og sjællænderne. I Nordjylland har 47 procent sex minimum en gang om ugen, hvorimod tallet er 34 procent på Sjælland (eksklusiv Hovedstaden).

I Hovedstaden og Syddanmark fremgår det af undersøgelsen, at ca. 40 procent af danskerne i de to landsdele har sex mindst en gang om ugen, mens det samme gør sig gældende for 38 procent af danskerne i Midtjylland.

Det betyder kort sagt, at danskerne i Nordjylland har mest sex ifølge undersøgelsen.

Joan Ørting har svært ved at putte en finger på lige netop det, der gør, at danskere i nogle landsdele har mere sex end i andre.

»Det er virkelig mærkeligt, at der er den forskel. Det kan være, at der er flere singler på Sjælland, og at man generelt har svært med at leve uden en partner i Jylland. Nordjyderne er måske mere familiære, og når man er i et parforhold, dyrker man generelt mere sex. I Hovedstaden er der formentlig et større singeliv og mange flere muligheder i nattelivet sammenlignet med resten af Sjælland. På den anden siden, fylder karriere, fitness og kulturliv måske mere i Hovedstaden end i andre landsdele, hvilket fjerner fokus fra familie og parforhold,« siger Joan Ørting.

Sexolog og parterapeut Joan Ørting
Sexolog og parterapeut Joan Ørting Foto: Bjarke Ørsted
Vis mere