Ekstrem masturbation hører ikke til normalen, men alligevel koster det hvert år op til 100 mennesker livet i Tyskland. Den mest hyppige dødsårsag er ifølge en retsmediciner kvælning.

Nydelse kommer i mange afskygninger og udgør i sig selv sjældent en fare. Det gør jagten på den mere komplekse nydelse derimod.

Det er ifølge retsmediciner Harald Voss eksempelvis jagten på nydelse gennem mangel på oxygen og kvælning, som er blandt de mest almindelig dødsårsager i forbindelse med selvhjulpen seksuel stimulering.

Også kaldet  'autoerotisk død'.

Det skriver Frankfurter Rundschau og The Local.

Harald Voss vurderer, at der hvert år er tale om mellem 80-100 dødelige ulykker, som er forårsaget af brugen af nydelsesfremkalende redskaber i forbindelse med seksuel stimulation.

Antallet af mørketal er dog »ekstremt højt« ifølge Voss, som personligt kun har beskæftiget sig med en håndfuld tilælde de sidste 30 år, fordi mange sager ikke bliver rapporteret.

Det skyldes blandt andet, at offerets familie forsøger at skjule omstændighederne.

»De pårørende, som finder liget, fjerner nogle gange ting, fordi skammen er så stor,« siger den 59-årige retsmediciner Harald Voss, der arbejder i Frankfurt.

Han nævner som eksempel en kvinde, der fandt sin søns livløse krop med julelys fastspændt til sønnens brystvorter. Kvinden fjernede julelysene, før redningspersonalet ankom til stedet. Hun fortalte dog senere myndighederne om de reelle omstændigheder for dødsfaldet, hvor drengens hjertestop var forårsaget af elektriciteten fra lysene.

I et andet tilfælde af autoerotisk dødsfald blev en mand fra Hamborg kvalt, efter han havde dækket sin krop med skiveost og taget strømpebukser, regnjakke og dykkerdragt på for til sidst at sætte sig foran en varm radiator med en plastikpose over hovedet.

Mellem 1983 og 2003 er 40 autoerotiske ulykker været undersøgt i det nordlige Tyskland af Institutet for Medicin på Hamborg Universitet. I alle tilfældende omhandlede det mænd mellem 13 og 79 år.

Tilfælde af autoerotiske dødsfald blandt kvinder er lavere end blandt mænd, fordi de er mere forsigtige, forklarer retsmedicineren.