Kærlighedsforsker har efter årelang forskning muligvis svaret på, hvem der kan bære skylden, hvis et parforhold går i stykker.

Hvem skal man egentlig skyde skylden på, hvis parforholdet går skævt? Det har den amerikanske kærlighedsforsker Doktor John Gottmann muligvis svaret på.

I sin nye bog "Kvinder vil have, det mænd vil have" beskriver kærlighedsforskeren, at det er mandens handlinger der er en afgørende, når det kommer til, om et parforhold fungerer eller ej.

Det skriver norske TV 2 Nyhetene.

Det har Doktor John Gottmann kunne konkludere efter årelang forskning. Han har siden 1970erne observeret over 3.000 par i et laboratorium - der minder om et Big Brother-hus - i 72 timer.

Parrene kunne snakke sammen og gøre hverdagsting sammen - akkurat som hjemme hos dem selv. De er blevet observeret systematisk, og derefter har Doktor John Gottmann fulgt op på forsøgene 15 til 20 år senere.

Det har nu ført til, at kærlighedsforskeren efter fire årtiers undersøgelser kan konkludere, at det er manden, der er en afgørende faktor i forhold til, om et parforhold fungerer eller ej.

»Meget af udviklingen i et forhold handler om, hvordan manden møder kvinden. Er han pålidelig, og føler hun sig tryg ved ham? Hører han efter, er han opmærksom og til stede i forholdet - eller tager han afstand?« forklarer Doktor John Gottmann.

Ifølge ham handler det blandt andet om tryghed og bekræftelse - at manden beskytter sin kæreste, og hvis han ikke formår det, kan det påvirke forholdet i en negativ retning.

Doktor John Gottmann slår dog fast, at nogle af de samme faktorer i lige så høj grad også gælder for mænd i forhold til, hvad de forventer af deres partner.