Har du en gang i mellem lyst til at være din partner utro, uden at du ved, hvorfor du har det på den måde?

Måske er svaret her nu, for ifølge kærligheds-sitet yourtango.com er det på grund af følelsesmæssig utilfredshed i forholdet, at du har lyst til det. En ny undersøgelse, som sitet har fået lavet, viser nemlig, at det er den største grund til at både mænd og kvinder er deres partner utro.

1.200 psykoterapeuter, coaches og rådgivere har svaret på spørgeskemaet.

Det vækker opsigt hos yourtango.com's ekspert Lynn R. Zaker, der er psykoterapeut og coach, at det er følelserne, der gør, at man er sin partner utro.

- Det kan se overraskende ud, men mange mænd har virkelig brug for nogen, de kan være sammen med, som kan være deres bedste ven og intime partner, og når de mister det i deres ægteskab, kigger de andre steder hen, siger hun og bliver bakket op af kollegaen Susan Heitler.

- Mens der er mange faktorer, der kan føre til utroskab, er den følelsesmæssige distance noget, som parret kan forebygge. Hvis der har været bekymringer, uenighed eller for stor afstand, så kan man gå til en parterapeut for at lære, hvordan man får et bedre samspil, siger hun.

Eksperterne, der har svaret på spørgeskemaet er også enige om at teknologien er en katalysator for utroskab. Det mener halvdelen, mens 90 procent mener, at datingsites på nettet også gør muligheden nemmere.

Det tre ting bedste man kan gøre for få et sundt parforhold er ifølge eksperterne:

1. Det er vigtigt for begge partnere at føle sig værdsat og føle sig vigtig.
2. Man skal have god kommunikation.
3. Tilfredsstillende sex.

- Resultatet ligner vores tidligere forskning, og det understreger, at det virkelig problem ikke handler om sex, men om at føle sig værdsat og kommunikere på en god måde, siger Andrea Miller, direktør i YourTango.

Resultater fra undersøgelsen

49 procent af eksperterne mener, at mænd er mere utro end kvinder, mens 47 procent mener, at kvinderne er utro lige så ofte som mændene.

57 procent af eksperterne mener, at det ikke altid er bedst for ham/hende at fortælle det til sin partner.

59 procent af eksperterne mener, at porno har indflydelse på utroskab47 procent af eksperterne mener ikke, at kendte personer er mere utro end andre mennesker.