Lyt til artiklen

Først var det kvindernes tur. Nu går også mænd på kursus i at få bedre orgasmer.

To ryk og en aflevering. Hvor svært kan det være? Sådan er ofte det stereotype billede, hvad det angår mænd og onani. Men mænds orgasmer kan også være en ting, som kræver undervisning og målrettet træning.

Det skriver Urban.

Det er budskabet fra seksual- og psykoterapeut Pia Struck, der afholder kurser, hvor mænd gennem træning i onani lærer at få bedre orgasmer og endnu bedre partnersex.Efter i årevis at have lært kvinder at få orgasme, mener Pia Struck, at tiden er kommet til at hjælpe mændene.

- De fleste mænd er vældigt gode til at få såkaldte spændingsorgasmer - hurtige lynspillere, der tager trykket. Men det er ikke en orgasme, der mætter på den fede måde. Jeg synes ikke, der har været nok opmærksomhed på den mandlige seksualitet og kvaliteten af hans orgasme, forklarer Pia Struck til Urban.

Hun lærer mændene teknikker til at få fastere rejsning og styre deres orgasme.

- De lærer at rumme mere liderlighed i deres krop, og de lærer, hvordan de kan få flere tørre orgasmer, inden de vælger at sprøjte, siger Pia Struck

Hun har været seksualterapeut i tyve år og i cirka otte år holdt orgasmekurser for kvinder. Inspireret af blandt andre den amerikanske orgasme-guru Betty Dodson har hun en praktisk tilgang til træningen.

Når hun underviser kvinder, demonstrerer hun selv teknikkerne. Ved mandekurserne er det dog en mandlig hjælper, der tager sig at de kropslige øvelser.

- Det er først til allersidst i kurset. Vi bygger en tryg atmosfære op, og der er tavshedspligt og hundrede procent respekt om folks grænser. Fælles for alle er, at kurset sætter fut i deres personlige udvikling, fortæller hun.

På hendes hjemmeside fortæller en lang række kursister om, hvad orgasmekurset har betydet for deres sexliv.

- Nu er jeg blevet god til at onanere. Nu kan jeg selv styre, hvornår jeg får udløsning, og min rejsning er blevet fastere, skriver Henrik, 25-årig automekaniker fra Helsingør.

Mogens, 43 år og it-konsulent fra Birkerød skriver:

- Noget af det mest befriende, jeg oplevede under kurset, var, at kunne snakke med andre mænd om seksuelle oplevelser, fantasier og fremgangsmåder uden præstationsangst og normalitetskrav.

Det er mænd i alle aldre, der deltager i kurserne, og der er mellem tre til seks kursister på hvert hold.