Et amerikansk collegeundersøgelse viser, at mænd i højere grad end kvinder kan tilgive, at deres partner er intime med en person af samme køn.

700 kvindelige og mandlige college-studerende blev præsenteret for det tænkte scenarie, at deres kæreste var utro med en af samme køn. Det viste sig, at omkring 50 procent af de mandlige deltagere var villige til at tilgive det, hvis deres kæreste havde været sammen med en anden kvinde.

Mændene var dermed næsten dobbelt så villige til at tilgive deres kvindes intime møde med en anden kvinde end hvis det havde været en affære med en anden mand. 

Kvindernes svarmønster var dog helt anderledes, og de var i mindre grad indstillede på, at deres mand skulle dyrke sex med en af samme køn. 28 procent af kvinderne svarede, at de ville fortsætte et forhold til en mand, der havde haft sex med en anden kvinde. 21 procent svarede, at de ville beholde deres kæreste, hvis han havde haft en homoseksuel affære.

Undersøgelsen har sin forklaring ved, at kvinder og mænd føler sig truet i et parforhold af forskellige omstændigheder, ifølge psykologen Jamie Confer ved University of Texas at Austin, der står bag undersøgelsen. Mænd reagerer nemlig kraftigere på et utroskab fra kvinden, der kan have betydning for hans afkoms ophav.

Kærestens utroskab med en anden kvinde kan derimod betyde, at han har en potentiel mulighed for at befrugte to kvinder på én gang. Det tilfredstiller mandens basale om at have flere partnere, ifølge pressemeddelsen, der er sendt ud på undersøgelsen.

Kvindens frustration over mandens homoseksuelle eskapade bliver derimod taget som et tegn på, at han ikke er tilfreds med hende og deres forhold. Hun ser det derfor som det første trin på en vej, hvor han vil ende med at forlade hende. 

 Kunne du tilgive utroskab - med henholdsvis en kvinde og en mand? Deltag i debatten herunder: