Når man falder for en, og sommerfuglene pludselig får overtaget, kan det være svært at træffe en rationel beslutning. For engang imellem brister kærligheden til fordel for trangen til en person, som man slet ikke havde regnet med.

Det fortæller forfatteren Tess Stimson i Daily Mail, efter hun havde en affære med en veninde, imens hun var gift. Hun har i mere end 15 år været sammen med sin mand, Erik. Parret mødte hinanden, da hun fløj til Florida for at deltage i en vens bryllup i 2001. De to skabte et hjem sammen, blev gift og fik en dagligdag sammen. Parret delte hverdagens op- og nedture, som de lovede hinanden med ordene 'i medgang og modgang', da de blev gift.

Men for fem år siden ændrede tingene sig pludselig for parret, da Tess Stimson indledte en affære med sin veninde.

Selv har hun efterfølgende forsøgt at forklare sin mand, at når den slags sker, så har det ikke så meget med sex at gøre, men mere om, hvad der ellers foregår i ens liv.

Da affæren begyndte var Tess Stimson en 40-årig mor til tre. På det tidspunkt havde hun aldrig nogensinde været tæt på at være forelsket i en kvinde - og endnu mindre på at være fysisk sammen med en kvinde.

Selvom hun stadig elskede sin mand, der dengang også var 40, endte Tess Stimson alligevel i et lidenskabeligt forhold med sin bedste veninde. Hun forklarer det med, at hun - som mange andre kvinder i 40'erne - havde brug for forandring.

»Vi har ikke længere biologisk brug for mænd til at være fædre, vi har ofte på det her tidspunkt opfostret vores børn,og vi opdager, at vi har mere tilfælles med andre kvinder end med mænd,« fortæller Tess Stimson.

»Nogle gange fortsætter dette fællesskab over i en fysisk relation, og kvinder, som aldrig har opfattet dem selv som lesbiske vil opdage, at de bliver forelsket i deres veninder. Men jeg tror, at det er en fejl, hvis fællesskabet bliver til et seksuelt forhold, fordi det ændre dynamikken og - venskabet forsvinder, når romancen død - som det skete i mit tilfælde,« tilføjer hun.

Tess Stimson oplevede med egne ord, at hun var faldet for meget til i sit hyggelige middelklasseliv, men mistet den eventyrlige del af forholdet, som Erik og hende havde, da de mødte hinanden.

»Min affære lærte mig en række overraskende ting om mig selv, som bragte mig ud af fatning,« fortæller hun.

Da hun mødte Erik tilbage i 2001 var hun netop kommet ud af en grim skilsmisse, og derfor var et nyt forhold det sidste, som hun tænkte. Men ved vennens bryllup i Florida faldt hun i snak med en høj, flot amerikaner med blond hår og blå øjne. Hun faldt pladask for ham. Dengang var han i gang med en PhD i filosofi, mens hun arbejdede som journalist i London. Parret endte med at flyve frem og tilbage over Atlanten i et års tid, inden hun i 2002 tog sine sønner - Henry på 7 år og Matt på 4 fire år - med på en flyver og flyttede til Florida. Samme år fødte hun parrets datter, Lily, og Tess Stimson og Erik blev efterfølgende gift i en kirke i december 2005.

Tre år senere flyttede familien til Vermont i det nordøstlige USA, hvor Erik havde fået et nyt job. Men selvom Tess Stimson elskede den nye by og børnene havnede i gode skoler, opstod der ikke automatisk venskaber det nye sted, og Tess Stimson endte ofte med at føle sig ensom. Hun arbejdede samtidig hjemmefra, hvilket ikke gjorde det lettere at finde nye venner. Det, der skulle have været en ny start på et eventyr i en lille by - hvor alle kendte alle - endte langsomt med at kvæle hende.

Pludselig - ud af det blå - dumpede en email ind i Tess Stimsons indbakke. Det viste sig, at en tidligere journalistkollega var flyttet til Montreal, der ligger blot to timers kørsel derfra i Canada. Dengang kendte Tess Stimson ikke Freya - som kollegaen hed - særlig godt, men de var begge gift, fra England og begge langt væk hjemme fra. Freya foreslog, at de mødtes, og Tess Stimson svarede ja.

De to kvinder faldt i hak på stedet. Tess Stimson husker, at det var rart at have en veninde at betro sig til, for selvom Erik var sympatisk, så var der altså nogle ting, som kun kvinder forstår, husker hun. De to kvinder endte med at mødes nærmest ugentligt og Freya inviterede Tess Stimson til en fest i Montreal. Festen var vildere end Tess Stimson havde regnet med, og på et tidspunkt stod de kvinder pludselig og kyssede. Det ene førte til det andet, og Tess Stimson endte med at tilbringe natten i Freyas seng.

Tess Stimson havde aldrig prøvet den slags før, men nysgerrigheden drev hende, og hun opdagede, at det føltes overraskende naturligt at være sammen med veninden.

»Og fordi det var en kvinde, som jeg havde sex med - i stedet for en mand - forsøgte jeg at bilde mig selv ind, at jeg ikke var utro. Sex med Erik var stadig tilfredsstillingen, men som årene var gået, var interessen falmet, og hun og Erik var havnet i et dødvande,« fortæller Tess Stimson.

De to kvinder voksede tættere og tættere sammen over de næste måneder, og endte med at tale sammen hver dag - både over telefonen og via sms'er. De var begge lige trådt ind i 40'erne, havde teenagebørn og kæmpede med jobbet som freelancer i et svært jobmarked. Sammen med Freya følte Tess Stimson ikke, at hun behøvede at forklare, hvordan hun havde det - Freya havde det på samme måde.

Det gik op Tess Stimson, at hun var begyndt at betro sig til veninden i stedet for sin mand.

Jeg var plaget af skyld og turde ikke fortælle nogen om hende, og jeg opførte mig som om, at jeg havde en affære

Tess Stimson kendte to andre kvinde, der havde haft lignende oplevelser, men deres ægteskaber havde ikke oplevet deres respektive affære. Den ene af kvinderne er nu sammen med sin nye kvindelige kæreste, mens den anden kvinden i dag bittert fortryder, at hun havde krydset grænsen mellem venskab og sex.

Situationen med Freya blev dog til sidst for meget for Tess Stimson, og hun besluttede sig for at fortælle sin mand om affæren.

»Han var overraskende tilgivende, og afslørede, at han havde vidst det hele vejen igennem, men bare ventet for at se, hvordan tingene udviklede sig. Jeg troede ikke, at han ville forstå, hvordan det var at være en kvinde, der stod midt i livet og som var offer for hormoner og tiden. Men som Erik formulerede det, så levede han sammen med mig, og han kendte mig bedre end alle andre.«

Freyas mand var dog mindre tilgivende, og de to kvinder endte med at stoppe med at mødes.

»Selvfølgelig er der intet galt med intense kvindelige venskaber, men det er en fejl at forveksle det med seksuel-båret kærlighed. Og uanset hvad, så er en affære med en anden kvinden stadig en affære. Svigt, et knust hjerte, elendighed og skuffelse følger stadig med, og det kan let vise sig at være en dyr fejl,« fortæller Tess Stimson.