29-årige Liza Ristrand var i 13 år så afhængig af sex, at hun så alle mænd som en erobring. Det kostede to forliste ægteskaber, før hun opdagede, at hun faktisk led af en sygdom.

Sex kan være dejligt. Men det kan også være en forbandelse. Og for den 29-årige svenske kvinde, Liza Ristrand, udviklede akten sig mest til det sidste.

I 13 år var hun så afhængig af sex, at det stort set ødelagde hendes liv. Det beretter kvinden åbent om i et interview med norske VG.

Det begyndte allerede, da Liza Ristrand som 13-årig kom i sit første forhold.

»Efter jeg havde sex for første gang, var det som om et begær satte sig i mig. Hver fyr, jeg mødte, var som erobring,« fortæller den unge kvinde, der også blandt andet konkurrede med sine veninder om, hvem der kunne have sex med flest mænd i løbet af en weekend.

Ifølge Liza-Maria Ristrand var det spændingen og jagten, der trak - ikke selve det at dyrke sex.

Har du nogensinde været afhængig af sex eller porno, så tip BTs journalist Peter på pevo@bt.dk

»Jag jagtede egentlig tryghed, og den troede jag fandtes i spændingen. Men trygheden forsvandt lige så hurtigt, som jeg fangede den,« fortæller Liza-Maria Ristrand til BT. Hun fortæller, at hun var utro i stort set alle sine forhold.

»Jag var grænseoverskridende mod mig selv og andre uden at forstå hvorfor. Efterfølgende følte jeg mig ækel og fuld af skam, men jeg kunne ikke stoppe. Jeg var besat,« fortæller Liza-Maria Larsson til BT.

Da hun som 18-årig blev gift første gang, lovede hun sig selv, at hun ikke længere ville være utro. Men der gik alligevel ikke længe, før hun faldt i.

»Til sidst var der ingen grænser. Jeg havde sex med næsten alle,« fortæller kvinden til BT. Blandt andet tog hun med bushaufføren hjem, da hun en gang var den sidste passager på bussen, ligesom hun også forførte sin varmemester.

Også sin anden mand var hun utro. Flere gange faktisk, før han til sidst fik nok og smed hende ud. Men som en sidste afskedshilsen sagde han noget, der skulle vise sig at forandre Liza-Maria Ristrands liv.

»Min mand sagde: 'Liza, der ligger måske noget bag denne sexgalskab'. Det fik mig til at tænke,« beretter kvinden til BT.

Hun google derefter 'sexafhængighed' og fandt ud af, at det faktisk er en afhængighed - og at symptomerne passede helt på hende. Derefter opsøgte hun professionel hjælp.

Den fik hun, og via gruppeterapi får hun svaret på, hvorfor hun er så sexafhængig. Det handler om dårligt selvværd og et underliggende behov for tryghed og kærlighed. Og de mangler får hun i desperation opfyldt ved at dyrke sex med fremmede og få og bekræftelse af fremmede.

At det blev sex, som hun blev afhængig af, er tilfældigt. Det kunne også have været alkohol, job, stoffer eller mad, mener hun.

- Jeg jagede for at fylde min tomhed og ensomhed indeni mig. Jag reagede udadtil mest i sex, men også i studier, træning og arbejde i perioder. Ingen så udenpå, hvordan jeg følte indeni, da alt så perfekt ud udefra, fortæller hun til BT

Efter to års terapi er Liza-Maria Larsson nu rask. Og hun er nu gift og venter sit første barn med en ny mand.

»..Hver dag vågner jeg og er taknemmelig for det liv, jeg har,« lyder det fra den 29-årige kvinde, der i dag taler åbent om sin afhængighed for at hjælpe andre ud af deres sexafhængighed.