Lyt til artiklen

Australske forskere har undersøgt, hvordan kvinder opfatter et "normalt" kønsorgan. Og fundet ud af, at de bliver påvirkede fra et lettere uventet sted.

Kvinders opfattelse af, hvad der betragtes som normale og ønskelige kvindelige kønsorganer, kan blive påvirket af billeder af opererede kønsorganer. Det skriver News Medical på baggrund af en ny australsk undersøgelse, ifølge Videnskab.dk.

Ifølge News Medical er der i de senere år især sket en stigning i antallet af kvinder, som ønsker en plastikkirurgisk operation af deres skamlæber – en operation, som reducerer skamlæbernes størrelse og gør dem mere symmetriske.

Læs også hos Videnskab.dk: Mystisk lidelse gør vagina til lukket land

I den nye undersøgelse har forskerne set på, hvordan det påvirkede kvinder at få forevist billeder af kvindelige kønsorganer, som var blevet udsat for plastikkirurgi.

»Vores resultater viser, at eksponering af billeder af modificerede vulvaer markant påvirker kvinders opfattelse af, hvad der betragtes som et normalt og ønskeligt udseende på vulvaen,« siger psykolog og forsker Claire Moran fra University of Queensland til News Medical.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Udhuggede kvindelige kønsorganer er Europas ældste klippekunst

Porno slukker en del af kvindens hjerne

Dyreriget er fyldt med ”pervers” sex