____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Tænk dig godt om, inden du begynder at fægte med skum og skraber under bruseren derhjemme. Hvis du ønsker det glatte look forneden, skal du nemlig gøre det ordentligt. Ellers risikerer du både betændelse og bylder under bæltestedet.

En britisk læge advarer nu både mænd og kvinder mod at lade sig intimbarbere:

n. Hun mener, at krigen mod kønsbehåringen er misforstået og direkte sundhedsskadelig.

Det billede genkender formanden for Dansk Kosmetologforening, Diana Sommer. I sin klinik B´licious Lyngby møder hun ofte kunde, der er kommet galt af sted med en hjemmelavet intimbarbering.

- Problemet opstår som regel, når folk har gjort det selv. Vi ser en del kunder, som kommer med indgroet hår og betændelse forneden, siger hun og understreger, at det dog er sjældent, at hun ser de helt grelle tilfælde med store bylder.

- For så kommer folk som regel ikke, siger hun.Årsagen er ifølge kosmetologen, at hygiejnen ofte er for dårlig, når folk laver en hjemme-barbering.

- Uanset om man vokser eller bruger en skraber, så gælder det om at være meget omhyggelig med hygiejnen, understreger hun.

- Mange har måske en skraber liggende i bruseren, og den er fyldt med bakterier. Det er vigtigt, at man bruger en skraber, der er helt ren og ny, og det er også vigtigt, at man disinficerer huden både før og efter. Huden er jo mere følsom og sart i det intime område, siger hun og opfordrer også til, at du anskaffer dig en god sæbe til at blødgøre hud og hår, inden du går i gang.

- Du skal ikke bare stå og skrabe på den våde hud.

Men selv om det kan være forbundet med både smerte, ubehag og komplikationer at fjerne håret forneden, tror kosmetologen ikke på, at det afholder folk fra at få det gjort. Det er en trend, der er kommet for at blive, og flere og flere efterspørger behandlingen.

- Især mange af de unge synes, at alt håret skal væk. Vi ser også flere og flere mænd i klinikken, siger Diana Sommer og tilføjer, at mange faktisk fjerner håret, fordi de synes, det er mere hygiejnisk, når det er væk.

Selv om hun personligt mener, at der nok er en årsag til, at vi fra naturens side har fået hår på kønsorganerne, fraråder hun dog ikke sine kunder at for foretaget behandlingen.

- Når man vokser dernede, påfører man sig selv en smerte, som måske er unødvendig, men her på klinikken gør vi meget for at gøre det så nænsomt og hygiejnisk som muligt, understreger hun.