____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>En skilsmisse betegnes som en livskrise, på niveau med svær sygdom og dødsfald. Det gør ondt uanset, hvordan du kommer gennem den. Men du kan selv gøre noget for, at komme hurtigere og bedre igennem krisen.

Der er stor forskel på, hvordan folk tackler en skilsmisse, og det er ofte værre for den som bliver forladt, end for den som tager beslutningen, men begge gennemgår en stor sorg uanset, hvem der træffer beslutningen om skilsmisse og hvorfor.

Mette Haulund er coach og stifter af virksomheden Institut for Krisehåndtering, der står bag hjemmesiderne skilsmisseraad.dk og parforholdsraad.dk. Hun fortæller, hvordan man bedst kommer videre og i gang med sit nye liv som skilt.


Med B.T. Plus får du:

Artiklerne 'Find dig selv efter skilsmissen' og 'Heidi valgte at tænke positivt'

Følgende råd og vejledning:

1. Find din identitet
2. Fire råd i hverdagen
3. Det opnår du
4. Derfor er det nødvendigt at finde sin nye identitet


Husk at med et abonnement på B.T. Plus får du adgang til alle vores artikler om sex og samliv og meget mere. Få bl.a. adgang til:

- Få svar på:
- Guide:
- Skilsmisser:







En skilsmisse betegnes som en livskrise, på niveau med svær sygdom og dødsfald. Det gør ondt uanset, hvordan du kommer gennem den. Men du kan selv gøre noget for, at komme hurtigere og bedre igennem krisen.

Der er stor forskel på, hvordan folk tackler en skilsmisse, og det er ofte værre for den som bliver forladt, end for den som tager beslutningen, men begge gennemgår en stor sorg uanset, hvem der træffer beslutningen om skilsmisse og hvorfor.

Og begge står i en situation, hvor de skal til at finde ud af, hvordan deres nye liv som single skal se ud.

Mette Haulund er coach og stifter af virksomheden Institut for Krisehåndtering, der står bag hjemmesiderne skilsmisseraad.dk og parforholdsraad.dk. Hun fortæller, at det vigtigste, når bruddet er en realitet, er, at man ikke påtager sig en offerrolle, hvor man synes, det hele er den andens skyld:

- Det der ofte forhindrer folk i at komme videre efter et brud er konflikter og negative tanker om den anden part. Når den ene føler sig valgt så meget fra, at man glemmer, at man selv har et ansvar. For der er jo altid en årsag til, at den anden træffer beslutningen om at blive skilt. Det sker jo fordi, der er noget i forholdet, der ikke fungerer, og man er altid to til at få tingene til at fungere, siger Mette Haulund.

Men omvendt må man heller ikke kun fokusere på det positive i forholdet.

 - For så sidder man fast i følelsen af, at man gerne vil have det tilbage man har mistet. Og det får man ikke. Det bedste er at fokusere på, hvad man nu kan gøre for at få det bedst mulige ud af det.

- Man skal have vendt bøtten, så den energi man har, bliver brugt positivt. For det er den samme mængde energi, man har og bruger, man kan bare vælge at bruge den på to forskellige måder. Og man skader altså mest sig selv, hvis man går rundt med negative tanker.

Derfor anbefaler Mette Haulund, at man sætter sig ned og overvejer, hvad det er for et liv, man gerne vil leve fremover.

- Man skal finde ud af, hvad man gerne vil. Hvordan skal den nyvundne fritid bruges, hvad skal man lave når man for eksempel ikke har børnene. Og man skal sørge for at komme ud, så skilsmissen ikke betyder, at man føler sig ensom. Har man børn, kan man for eksempel møde andre fraskilte med børn på singleplus.dk. Her laves sociale arrangementer både for de voksne alene og sammen med børn, siger Mette Haulund.