Forfatter Pouline Middleton mener, at parforholdet, som vi kender det i dag, er på tilbagetog.

Pouline er en glad kvinde. For hun har tre mænd i sit liv. En til de praktiske gøremål, en til en god lang snak og en til sex.

Efter i mange år at have troet og håbet på den romantiske, ideelle tosomhed og efter at være gået igennem flere forhold, der til sidst døde ud – kvalt på tryghedens alter, valgte den 48-årige journalist og forfatter Pouline Middleton en helt anden løsning.

- Det fungerer rigtig godt med tre mænd. Jeg har meget brug for at snakke, og dermed risikerer man, at ens partner går hen og bliver en ven. Det påvirker sexen, og forholdet bliver ikke ved med at være det samme. Det gør forkerte ting ved det, og man mister mystikken og overraskelsen, forklarer Pouline Middleton, der har skrevet bogen 'En kvinde tre mænd'.

Blev kaldt gal

Fordi hun ønskede modellen med tre mænd, oprettede hun en datingprofil, hvor hun gjorde det klart for de potentielle mandlige bekendtskaber, at de kunne vælge en af de tre muligheder hos hende.

- Mine venner sagde til mig, at jeg var gal og aldrig ville finde én til kun at lave praktiske ting, griner Pouline Middleton.

Flydende grænser

Men det lykkedes. Det kan være en mand, der bor i lejlighed og savner gøremålene i et hus, mod et måltid mad. Andre ønsker måske at begynde som snakkemand for derefter at blive den, hun har sex med.

Grænserne er flydende, og hun har skiftet ud løbende i alle afdelinger over de sidste seks år.

- Jeg forstår ikke, hvorfor man skal være nærig med sin kærlighed og sige, at den kun er til dig. De fleste mennesker lader som om, at de er monogame, men har andre ved siden af, når man spørger lidt mere ind. Det er fordi, de mangler en model at gå ud fra, og her er jeg simpelthen gået ud med en model for mit liv, siger hun.

Pouline Middleton havde i mange år et ideal om at kunne hengive sig hundrede procent til sin partner, men fandt ud af, at det var urealistisk. I dag hengiver hun sig kun 80 procent og opnår en større tilfredshed generelt.

- Både mænd og kvinder reagerer negativt, når de mangler god sex. Mange er utro eller brokker sig konstant over deres partner, og det viser jo, at parforhold fungerer dårligt som model. God sex gør meget. Når man har dyrket god sex med dem, du har lyst til, så er du afstresset og overskudsagtig, ler forfatteren.

Forelskelse varer ikke ved

Ordene bliver da også sagt uden det mindste strejf af bitterhed og fortrydelse. De kommer derimod fra en kvinde, der er meget afklaret og meget tilfreds, selv om hun ikke vil kalde sig decideret forelsket i nogen af sine mænd.

- Forelskelse vil altid være der, men den varer mellem et halvt og tre år, indtil virkeligheden når sanserne. Så skal man overveje, om det er en dybere relation, eller om man skal have en anden partner. Det er urealistisk at basere et forhold på forelskelse, mener jeg, siger hun.

Læs mere samlivsteori på Pouline Middletons blog.