Lyt til artiklen

Den langtidssygemeldte akutsygeplejerske, 37-årige Iben fra Kellerup, er atter på vej tilbage til livet, som hun selv udtrykker det – og sexlysten og evnen til at opnå orgasme, der i mange år har været helt væk, er ved at være tilbage på sporet. 

Nu har selv-medicinering med daglige orgasmer hjulpet moren til tre igennem to og en halv måned med heftige bivirkninger, efter at hun lagde antidepressiva-medicinen på hylden.

»Jeg var ikke i stand til at finde op og ned på, om det var medicineringen eller sygdommen der i virkeligheden gjorde mig mest syg og ukampdygtig. Derfor besluttede jeg mig i efteråret 2014 for at tage skæbnen i egen hånd,« forklarer Iben, der efter det bratte stop med antidepressiva har oplevet store fysiske og mentale både op og nedture – og specielt var de første halvanden måde ret så heftig at komme igennem.

»Det er da helt fantastisk pludselig at kunne føle og opleve stor glæde og blive rigtig ked af det igen, for i snart mange år har jeg eksisteret i en slags boble, hvor der var lagt et effektivt låg på alle typer af følelser.

Under ”afgiftningen”, der kan vare op til et halvt år eller længere, før man er helt ude på den anden side, har jeg oplevet heftig hjertebanken, koldsved, haft svært ved at sove, fået angstanfald og oplevede heftige jag i hovedet. Heldigvis er det dog gradvist blevet bedre, selv om jeg stadig kan opleve rigtig store nedture, hvor alt opleves sort og ser håbløst ud. Men med god opbakning og støtte på hjemmefronten, samt selvmedicinering, som jeg kalder det, med daglige orgasmer, der fysisk og mentalt får mig til at føle velvære og slappe mere af i krop og sjæl, så SKAL det altså bare lykkes at komme ud på den anden side.«

Her Iben fortæller om det at kunne opnå orgasme igen.

Voldtægt af manden
Iben har på bt.dk tidligere fortalt om sine problemer med manglende sexlyst og ditto evne til at opnå orgasme på grund af sin sygdom og medicineringen med antidepressiva siden 2007. Men da hun så småt nu atter har genvundet evnen til at føle og opleve, er sexlysten så småt nu også kommet tilbage.

»Mit sexdrive er endnu ikke, som inden jeg blev syg, med den er helt klart blevet mere intens, og det er da bare helt fantastisk – og ikke kun for mig selv, men i høj grad også for min mand, der længe, tør jeg godt sige, har været ret så underernæret på den front. Og selv om han fortsat har noget mere lyst end mig, så har der da været gange her i den seneste tid, hvor jeg nærmest har voldtaget ham – og der er altså snart mange år siden, det har været sådan hjemme hos os,« smiler Iben.

Hun ønsker hverken at lyde hellig eller virke frelst, men da hun på egen krop og psyke om nogen har oplevet, hvad en eller flere daglige orgasmer kan gøre af godt for en, vil hun på det kraftigste anbefale andre kvinder denne form for 'selvmedicinering'.

»I årevis har jeg næsten ingen kontakt haft til min krop og følelser. Jeg har måttet kæmpe en indædt og frustreret kamp for overhovedet at kunne opnå forløsning, altså orgasme – og ofte har det alligevel ikke kunnet lade sig gøre.

Nu er jeg heldigvis ved at være tilbage, og kan kun på det kraftigste anbefale andre kvinder at gøre det samme – om da ikke andet for at kappe toppen af det daglige stress og jag,« siger Iben, der lagde ud med at kaste sine antidepressiva i brændeovnen for på symbolsk vis at vinke farvel til en mindre fantastisk, for at udtrykke det lidt mildt, periode af sit liv.

»Jeg er midt i en svær proces, der tager tid – og koster mange kræfter, og der har allerede været tidspunkter, hvor jeg har været tæt på at opgive, hvor jeg har været tæt på at indløse den recept på antidepressiva, jeg stadig har liggende herhjemme. Men når jeg efter nedturen, hvor det virkelig handler om at bide tænderne sammen, så oplever en god dag igen, hvor jeg virkelig føler, at jeg er i live, så er det altså hele kampen og værd,« siger Iben.

Under overskriften ”Drømmen om at få sexlivet tilbage” fortæller Iben her om sin sygdomshistorie og sine bestræbelser for at vinde sexlivet tilbage.