Lyt til artiklen
Du kan godt droppe enhver tanke om det frække 24 timer efter, du har fået en intimbarbering. Det gælder nemlig om at holde huden ren og fri for bakterier lige efter behandlingen. Især, hvis du har fået en voksbehandling. 

- Ingen hanky panky 24 timer efter, at du har fået fjernet hårene med roden. Vores kunder griner lidt af det, men det er skam alvorlig ment, siger formanden for Dansk Kosmetologforening, Diana Sommer. 

Det skyldes ifølge kosmetologen, at hårsækkene er åbne efter voksbehandlingen og skal have tid til at lukke sig igen.

Den britiske læge Emily Gibson råder i den engelske avis The Guardian til helt at droppe at barbere sig forneden - uanset om det er med skraber eller voks. Krigen mod kønsbehåringen er misforstået og sundhedsskadelig, mener hun. Du risikerer nemlig at få både betændelse og bylder, fordi huden bliver mere modtagelig overfor farlige bakterier, understreger hun.

Kosmetolog Diana Sommer genkender problematikken fra Danmark. Hun driver klinikken B´licious i Lyngby, og hun laver selv flere og flere behandlinger i det intime områder. Der er nemlig flere og flere kunder, der efterspørger det.

Og selv om det bestemt ikke er alle kosmetologer, der vil foretage behandlingen, og det også kan virke grænseoverskridende for mange kunder, har hun et fuldstændigt professionelt syn på sagen. Hun sammenligner det med en sygeplejerske, der skal lægge kateter på en patient.

- Jeg står jo ikke og kigger på folks kønsorganer! Jeg ser kun hårene, og fem minutter efter, de er gået ud af døren, kan jeg slet ikke huske, hvordan de ser ud forneden, griner hun.

Men netop fordi, det er så speciel en behandling, råder hun folk til at vægle deres kosmetolog med omhu.

- Sørg for, at det er en rutineret kosmetolog, som bruger en ordentlig voks. Og så er det også vigtigt, at det er et sted, hvor hygiejnen er i orden, understreger hun.

Endelig mener hun, det er en smagssag, om du foretrækker en kosmetolog, du kender eller ej.

Foretrækker du at klare barberingen selv derhjemme, råder Diana Sommer dig til at have stort fokus på hygiejnen:

Skift din skraber tit, og lad være med at lade den ligge i bruseren, hvor den kan samle en masse bakterier. Sørg for at spænde huden godt ud, så du ikke skærer dig og får sår. Brug en god sæbe, og dup eventuelt efter med klorhexidin.