Lyt til artiklen

Tabuet om at snakke om børn før første date skal nedbrydes, mener idemanden bag siden babyklar.nu, der går i luften i dag.

- Jeg ved godt, at det, jeg skriver nu, er fy-fy, men jeg kunne virkelig godt tænke mig at møde en mand, få børn og stifte en familie.

Det var denne tekst på en kvindes datingprofil, der blev startskuddet til 42-årige Emmanuel Limals kamp for at oprette sin egen datingside for skrukke kvinder og mænd og for at nedbryde tabuet om børnedrømmen.

- Jeg blev virkelig provokeret af hendes tekst, for hvad er det for en verden, vi lever i, hvor man skal undskylde, at man har lyst til at få en familie og børn, fortæller Emmanuel Limal, der oprindeligt er fra Frankrig og uddannet civilingeniør.

Selv havde han en klar plan for sit liv. Han ville have det første barn, inden han fyldte 30, og det andet barn, inden de 35. Men sådan gik det ikke.

Vil nedbryde tabuet

Til sidst oprettede han en profil på en datingside i håbet om at finde kærligheden, og kvinden der ville være mor til hans børn. Men det var svært at spotte de kvinder, der delte børnedrømmen. De turde ikke skrive det på deres profil.

Det gjorde Emmanuel Limal frustreret. Men dråben kom først med kvindens tekst. Inspireret af den begyndte han at skrabe alle de penge sammen, han havde, og optog de lån, han kunne få. Alt sammen for at oprette en datingside, hvor kvinder og mænd ikke behøver at skjule, at de gerne vil finde kærligheden, få børn og stifte en familie. Og i dag går babyklar.nu officielt i luften.

- Hvis projektet ikke lykkes, så må jeg sælge min lejlighed og flytte i et kollektiv, for jeg har ikke flere penge tilbage, griner Limal, der har et helt bestemt mål for babyklar.nu.

- Jeg vil gerne være med til at nedbryde tabuet om det at indrømme, at man gerne vil have børn og stifte en familie. Det er en stor drivkraft for mig. For der må findes et sted, hvor man både kan drømme om kærlighed og om at stifte familien, og hvor det er i orden at sige, at man er pjattet med børn.

Frygten holder os tilbage

Ofte er det frygten for at miste en potentiel date, der ifølge Emmanuel Limal holder folk fra at skrive, at de gerne vil have børn. Udmeldingen kan virke skræmmende på andre.

- Det er svært at sige, hvorfor der er sådan et tabu, når det gælder dating og børn. Vi lever i et samfund, hvor den måde, vi præsenterer os selv på, betyder rigtig meget. Derfor har mange brug for at fortælle, hvad de har styr på. Vi er opdraget til at vise, at vi har styr på alt og ikke mangler noget. Derfor er det svært at indrømme, hvis man for eksempel mangler børn i sit liv, siger Emmanuel Limal, der dog ikke længere selv er fortabt i datingjunglen.

Kort før lanceringen af babyklar.nu mødte han kærligheden og kvinden, der deler hans drøm.

- Vi joker ofte med, om der mon kommer et babyboom her, efter siden er gået i luften, griner Limal.