For mange er det ikke nødvendigt at få udløsning eller orgasme i forbindelse med sex – i hvert fald ikke hver gang. Andre kæmper en brav kamp for bare en sjælden gang at nå helt i mål, mens en mindre gruppe både mænd og kvinder bare aldrig opnår forløsning.

Veronica er en af de danske kvinder, aldrig har opnået orgasme, men nu er gået på jagt efter en forklaring - i håb om at finde en løsning for sig selv.

»Når jeg fx hører veninderne fortælle om deres oplevelser med at få orgasme, og jeg læser om andre kvinders oplevelser med forskellige typer af orgasmer, så bliver jeg selvfølgelig da nysgerrig på, hvad det mon er, jeg indtil videre er gået glip af, fortæller 29-årige Veronica fra Aalborg, der er en af de kvinder, der aldrig har fået orgasme.

Veronica fortæller hele sin historie til erotik- og skønhedsbloggeren JoanB her

Som 15-årig blev Veronica af sin daværende kæreste udsat for et overgreb, der fik den unge pige, der endnu havde sin første orgasme og seksuelle debut til gode, til at blive bange og gå i panik. Siden den traumatiserende ungdoms-oplevelse, der fik hende til at føle stor skam, har Veronica ikke kunnet slappe så tilpas af med hverken onani eller sex, at hun har evnet at opnå orgasme.

»Jeg har på ingen måde opgivet at få orgasme – og på et eller andet tidspunkt skal det også nok lade sig gøre, er jeg overbevist om, men jeg jagter det ikke. I stedet har jeg valgt at acceptere, at det nu engang bare er sådan, og forsøger i stedet at slappe af med situationen – og der har da også været perioder, hvor jeg har tænkt, at det med orgasme måske er en smule overvurderet. Men det er jo nok bare forbi, jeg aldrig har oplevet en,« smiler den unge fysioterapeut-studerende, der sagtens, som hun fortæller, kan føle sexlyst.

Men jævne mellemrum er hun da også på sporet af orgasmen, er hun selv overbevist om, men så er det, fra det ene øjeblik til det andet, at ”lyset slukkes”.«

»Jeg kan heldigvis sagtens både nyde sex og onani, men på et tidspunkt, hvis det begynder at bygge op til orgasme, så forsvinder min lyst – og det sker som når man trykker på en kontakt og lyset slukkes. Og så er der altså bare ikke mere at komme efter. Så er min lyst bare fuldstændig forsvundet,« fortsætter Veronica, som dog tror og håber på, at der er lys forude – at det i bund og grund for hende handler om at kunne slappe tilpas nok af med lystfølelsen.

»Jeg følte en fantastisk skam i forbindelse med overgrebet, der formentlig har givet mig et traume, en mental blokade der gør, at jeg bare ikke tør slippe kontrollen 100 procent i forbindelse med sex og onani. Men det er klart blevet bedre, godt hjulpet på vej af min søde og forstående kæreste, slutter Veronica, der for nylig blev præsenteret for en ekstra kraftig vibrator, der måske kan bidrage til at bypasse den mentale barriere – i håbet om endelig at få prikket hul på bylden.