Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Når forelskelsen først er aftaget og erstattet af kærlighed, så er det nemt at tage hinanden for givet og prioritere alt andet end hinanden. Daglige gøremål, børn, job, fritidsaktiviteter og familiearrangementer kan nemt fylde ugen ud, og overskuddet til knus, kys, sex, dialog og dybe snakke bliver nemt nedprioriteret.

Hvor kedeligt det end kan lyde med kærlighed i skema, så er det på lang sigt bedre end at lade dagene gå uden at prioritere hinanden.

Med BT PLUS får du:

En pakke som indeholder:

- Tag snakken og skab opmærksomheden.

- Hvis den ene nedprioriterer kærligheden.

- Fordele og ulemper

- Sådan sætter I kærligheden i skema

BT PLUS anbefaler også:


Når kærligheden er nedprioriteret vil sårede følelser og frustrationer nemt komme til at fylde i dialogen. Det er dog vigtigt at jeres snak ikke ender med mudderkast og gensidige beskyldninger, men at den bliver en åben og ærlig snak om, hvad I kan gøre for at bruge energi og ressourcer på jeres parforhold igen. Lad være med at anklage hinanden for svigt, manglende interesse eller andre ting I føler der har været i vejen.

- Fokuser på, hvad I kan gøre fremover, for at I ikke ender samme sted igen.

- Tal om jeres prioriteringer i parforholdet, og afstem dem med hinanden, så I begge er klar over, hvad I hver især kan bidrage med til jeres forhold.

- Aftal med hinanden, at I fremover vil afholde et ”statusmøde” hvert halve år, hvor I får mulighed for at få snakket igennem, hvordan I føler jeres parforhold har det. Det kan måske virke lidt medarbejderagtigt, men ligesom arbejdsgiveren gerne vil have at hans medarbejdere trives og når deres mål, bør I også have interesse i at udvikle jeres parforhold. Et sådan statusmøde kan bestå af punkter, hvor I hver især skal fortælle hvordan I har det og hvilke positive ting I har oplevet hos den anden, hvad I hver især gerne vil sætte fokus på i fremtiden. Det er vigtigt at holde jer for øje, at disse statusmøder ikke erstatter den daglige dialog og nærhed, og det er altid godt at starte og slutte dagen med opmærksomhed på hinanden.

I drømmer ikke om, hvad den tætte dialog gør ved jeres samhørighed og jeres syn på hinanden som partnere. I vil opleve at I står stærkt, og vil kunne klare mere modgang, uden at I behøver at føle jer rystede eller truede.

Hvis I er indstillet på at kæmpe for jeres parforhold, er det en god idé at åbne munden. I kan ikke vide hvad hinanden tænker. Fortæl hinanden, hvad I tænker og føler om jeres forhold, og fortæl desuden også når I synes den anden gør noget godt. Ros er ikke en selvfølgelighed i alle parforhold, men vi som mennesker vokser med ros, og når vi får den fra vores partner, betyder det rigtig meget. Gør et f.eks. til en vane, at sige noget godt til hinanden hver dag. Det kan være små ting som: ”Den grønne bluse klæder dig rigtig godt” eller ”Det var en dejlig morgenmad du lavede til mig, det var sødt af dig” Får I indarbejdet disse små positive tilkendegivelser i hverdagen, vil I opleve at I bliver styrkede i sammenholdet og i kærligheden til hinanden.

Hvis I så yderligere afholder en times statusmøde engang hver måned og et lidt længere statusmøde hvert halve eller hele år, og får gennemgået jeres parforhold, med alt det gode og det der skal rettes lidt til, så er I godt klædt på til at klare de næste mange år af jeres parforhold, fyldt med kærlighed, opmærksomhed og lidenskab.

Det er videnskabeligt bevist, at en tæt dialog og en viden om, hvad den anden tænker og føler, er en af de vigtigste ingredienser til et lang og lykkeligt parforhold.