De fleste mennesker husker tydeligt den første gang, de havde sex, men det er nok de færreste mennesker, der er klar over, at debuten kan sætte standarden for resten af sexlivet. På jorden bag en busk en våd aften i byen eller i drømmesengen i skæret fra de tændte duftlys.

Den første seksuelle oplevelse har mange afskygninger, men et er sikkert, og det er, at vores første samleje er noget, der følger de fleste mennesker hele livet, og som vi altid husker. Den første gang er en nøglebegivenhed på mange måder, mener sexolog Katrine Berling

Med B.T. Plus får du:

-Gode råd til unge, der står foran sexlivet og råd til deres forældre

-Læs de kendtes sjove, pinlige og romantiske historier om deres sexdebut (bl.a. Denice Klarskov, Claire Ross Brow, Mads Christensen og Lina Rafn).


  • Vær opmærksom på om du virkelig har lyst og gør det først, når du er helt klar ikke kan lade være. For piger er den første gang en større ting end for drengene, fordi de mister mødommen. Det kan involvere en masse følelser og piger kan have mere romantisk forestilling om sex første gang.
  • Hold igen med alkoholen. Et enkelt glas kan få dig til at slappe af, men pas på med ikke at blive for fuld.
  • Sæt ambitionsniveauet ned omkring den romantiske forestilling og drømmene om den første gang. Bagefter er der ikke mange piger, der siger, at det var fantastisk sex, og det kan også gøre ondt på hende. Sex bliver kun bedre jo mere du gør det.
  • Gør det ikke bare, fordi alle de andre gør det. Din alder er ligegyldig, og det er rart at have en god første gang, hvor I husker at behandle hinanden ordentligt. Sex er bedre med kærlighed end, når det bare skal overstås.