Er for højt kolesteroltal er ikke kun skidt for dit helbred. Det kan også lægge en dæmper på kvinders sexlyst, viser et nyt studie.

Ifølge det norske forskningssite Forskning.no rapporterede kvinder med et højt kolesterolniveau mindre ophidselse og færre orgasmer end kvinder, der har et normalt kolesteroltal.

Ifølge New Scientist har det fået forskerne til at spekulere i, om kolesterolsænkende medicin kan virke opfriskende på sexlivet.
556 kvinder deltog i det italienske studie, som er publiceret i "Journal of Sexual Medicine"

Tidligere undersøgelser har vist, at der også er en sammenhæng mellem fedtstoffer i blodet hos mænd og rejsningsproblemer.
Et andet studie fra Italien fandt forbindelser mellem en lav seksuel ophidselse hos kvinder og diabetes og overvægt.

- Disse to studier viser, at der er en sammenhæng mellem kvinders seksuelle problemer og sygdomme, på samme måde som der er hos mænd, siger urolog Geoffrey Hackett.

Han mener, at kvinder i lighed med mænd, bør vurdere, om de skal opsøge lægehjælp, hvis det har problemer med sexlivet.

Et højt kolesteroltal øger risikoen for åreforkalkning og hjerte-karsygdomme. Men det er ikke kun kolesteroltallet, der betyder noget for hjerte-karsygdomme. Rygning, overvæ¦gt, manglende motion og tendens til hjertesygdom i familien er også medvirkende faktorer.

Hvis du vil sænke dit kolesteroltal, er det vigtigere at fokusere på kosten end på medicin. Med den rigtige mad kan du sæ¦nke dit kolesteroltal helt naturligt.