Sexafhængighedsekspert Dan Drake og og urologen Tobias Köhler kommer her med fem tegn på, når mænd bruger lidt for lang tid på et tilfredsstille dem selv.

»Onani, det kan han lide«

Sådan sang Dario von Slotty i 2004. Og det kan være sundt for begge køn at onanere. Eksempelvis er det påbevist, at mænd kan reducere risikoen for at blive ramt af prostatakræft, da processen skyller de kræftfremkaldende emner ud af dig.

Men mandens forhold til sin penis kan godt blive så passioneret, at det rent ud sagt er skadeligt. Det slår to eksperter fast over for New York Post.

De kommer med fem symptomer/tegn på, at du giver den lidt for meget gas.

1. Av, av, av!
Okay. Det første tegn må siges at være det mest ubehagelige. Urologen Tobias Köhler oplever, at nogle mænd kan onanere så meget, at de kan opleve symptomer lige fra små hudafskrabninger til 'Peyronie's disease', der blandt andet medfører, at penis bliver unaturligt krum i erigeret tilstand

EN KRUM AGURK.
EN KRUM AGURK. Foto: LARS MØLLER
Vis mere

2. Bare lige en gang til.
Dan Drake har oplevet, at folk negligerer deres sociale liv og/eller arbejdsliv, fordi de er afhængige af at onanere. Det kan være, at du dropper vennerne til fordel for en omgang hygge med dig selv, eller det kan være, at du kommer for sent på job, fordi den lige skal have en ekstra omgang, inden du møder på arbejde.

Modelfoto
Modelfoto
Vis mere

3. Du er ikke god til at afslutte i sengen
Urologen forklarer, at nogle mænd onanerer så meget, at de kan have svært ved at opnå samme nydelse med en seksuel partner, som de kan med deres hånd. Hvis de har svært ved at klimakse sammen med en partner, så burde de søge hjælp, mener Tobias Köhler.

Dine onanivaner har gjort, at du har svært ved at komme med en partner.
Dine onanivaner har gjort, at du har svært ved at komme med en partner. Foto: Dmitriy Melnikov
Vis mere

4. »My preeeeecious«
Sexafhængighedseksperten fastslår, at hvis dine tanker ofte bliver ført hen på, hvornår din næste hånd-session skal finde sted, så har du formentligt et alvorligt adfærdsproblem.

Ligesom den gode Gollum fra 'Ringenes Herre'-filmene, så har du også en ting, som du er besat af.
Ligesom den gode Gollum fra 'Ringenes Herre'-filmene, så har du også en ting, som du er besat af. Foto: HANDOUT
Vis mere

5. »Så stop mig dog«
Ligesom spilleafhængige kan have svært ved at stoppe den usunde vane, så kan det ligeledes være svært for folk, der onanerer meget, at lægge vanen på hylden. Det er også et tydeligt tegn på, at du har udviklet et usundt forhold til din penis.

Du er ligesom manden på billedet 'spilleafhængig'.
Du er ligesom manden på billedet 'spilleafhængig'.
Vis mere

Løsningen på din onani-afhængighed..... er relativ simpel omend svær at føre ud i livet.

Enten skal man tage en kold tyrker eller også skal man langsomt skære ned på håndgymnastikken, lyder rådet.