Lyt til artiklen

Forskere har nu bevist, at hyppig sex påvirker dit parforhold.

Man kunne tro, at nygifte par, som har masser af sex, er mere tilfredse med deres forhold, end nygifte, som har knapt så meget sex. Det er til dels sandt, viser et nyt studie fra Florida State University. Det skriver Sciencedaily.com ifølge Videnskab.dk.

De amerikanske forskere ville undersøge, om de kunne finde en sammenhæng mellem hyppigheden af sex og tilfredsheden med forholdet.

Overraskende viste deres undersøgelse, når de spurgte 216 nygifte, at der ikke var en sammenhæng mellem, hvor tit de havde sex, og hvor tilfredse de var i forholdet.

Læs mere på Videnskab.dk: Sex én gang om ugen er nok til at gøre par lykkelige

Altså var nygifte, der dyrkede masser af sex lige så tilfredse, som nygifte, der ikke havde så meget sex.

Og så ikke helt.

Deltagerne skulle i et andet forsøg svare på, om et ord var positivt eller negativt. Men inden de fik ordet på skærmen, så de et billede af deres partner i 300 millisekunder. Dette forsøg skulle ifølge Sciencedaily.com vise, hvordan deltagerne ville reagere.

Hvis deltagerne reagerede langsommere på negative ord, kunne det indikere at de generelt er mere positive over for deres partnere.

Læs mere på Videnskab.dk: Er sex-orgasmer sundere end onani?

I dette forsøg fandt forskerne en sammenhæng mellem hyppigheden af sex og holdningen til deres partnere. Hyppigere sex gav derfor en mere positiv reaktion over for partneren.

»Vores resultater indikerer, at vi har fanget forskellige typer af svar, når vi måler eksplicit og automatisk evaluering af ens partner eller forhold. Inderst inde føler nogle mennesker sig faktisk ulykkelige med deres partner, men de er måske ikke klar til at indrømme det over for os, eller måske endda over for dem selv,« siger Lindsey L. Hicks, der forsker i psykologi ved Florida State University og er hovedforfatter på studiet, til Sciencedaily.com.

Forskernes studie er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Psychological Science.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Hjælper det at stryge en tændstik efter toiletbesøget?

Er der værdi i dine underbukser?

Sådan opstår det flotte nordlys