Hvordan du kysser afslører meget om, hvordan du er som person og dit parforhold.

I hvert fald, hvis man skal tro forfatteren Sheril Kirshenbaum, som har skrevet bogen 'Kyssets videnskab: Hvad vores læber fortæller os'. I en klumme til CNN beskriver hun, hvor meget kys betyder. Læs her, hvad dine kys afslører om dig.

Det blide, forsigtige kys

Et ømt og omsorgsfuldt kys, hvor man ikke bruger trykker læberne særlig hårdt mod sin partners, handler ifølge Sheril Kirshenbaum om forventning.

Forfatteren skriver, at læberne er fyldt med følsomme nerveender, så selv et let kys kan sender bølger af information til ens hjerne. Den kan såtræffe beslutningen om, hvorvidt man vil fortsætte, og hvad det kan føre med sig.

Fordi denne type kys tit fører fysisk kontakt og intimitet med sig, beskriver hun kysset som »pirrende og tilfredsstillende«. Denne type kys finder oftest sted mellem to mennesker, som er meget afslappede i hinandens nærvær.

Tantekysset

Beautiful woman kissing her friend in forehead.
Beautiful woman kissing her friend in forehead.
Vis mere

Det velkendte tantekys handler om at afprøve hinanden, skriver forfatteren. Det er nemlig et tegn på, at en person ønsker en fysisk forhold til et andet menneske, og kysset er således en metode til at finde ud af, om det andet mennesker gengælder ønsket. Af samme årsag er det første kys, mange har haft, været af denne slags.

Som et forhold mellem to mennesker udvikler sig, skifter kysset dog mere til en intim måde at hilse på hinanden.

Enkeltlæbe-kysset

Foto: IRIS
Vis mere

Når man kun kysser sin partners over- eller underlæbe, er det en mere nærværende form for tantekys. Denne måde at kysse på er som regel både længerevarende og romantisk, og ifølge forfatteren handler det om at udtrykke sin kærlighed til hinanden.

Tungekysset

Sexy woman kissing with young macho lover on bed
Sexy woman kissing with young macho lover on bed
Vis mere

Tungekysset er en måde at udforske sin partner på. Dette er en lidenskabelig måde at kysse på, der siger enormt meget om, det er den rigtige person, som man er sammen med eller ej, fordi det både kan gå rigtig godt, men i den grad også rigtig skidt.

 

Det våde kys

Foto: IRIS
Vis mere

Dette kys er et tegn på intens fysisk tiltrækning seksuel lyst, hvilket blandt andet kommer til udtryk i udvekslingen af bakterier og spyt. Det sender samtidigt et signal om, man ikke bare ønsker at udforske hinandens munde, men også resten af kroppen, da det er et tegn på mangel på grænser.

Kindkysset

Beautiful woman kissing her friend in forehead.
Beautiful woman kissing her friend in forehead.
Vis mere

Et kindkys er specielt, da det ikke behøver at være romantisk. Tvært imod kan dette kys bruges mellem venner for at vise, at de synes om hinandens selskab, men ikke er seksuelt tiltrukket af hinanden.

Det udelukker selvfølgelig ikke, at man kan være seksuelt tiltrukket af den person, man kysser på kinden.

Et kys med lukket mund

Et kys med lukket mund, minder meget om tantekysset. Forskellen består i, denne type kys som regel varer længere end tantekys.

Skal man tro Sheril Kirshenbaum, kan dette kys betyde, at de to, der udveksler det, ikke er så vilde med hinanden, som de måske tror. F.eks. kan det betyde, at et par ikke har det følelsesmæssigt godt med hinanden.

Sommerfuglekysset

Når man 'kysser' nogen med sine øjenvipper, er det som regel et tegn på, man er ungdommelig og glad for det nye, da det er sjældent ældre mennesker, 'kysser' på denne måde.

Et kys på øjenlåget

Når man kysser nogen på deres øjenlåg, er det et kys, der skal skabe tryghed og afslapning. Det er et tegn på ømhed og tillid overfor sin partner, og at man agter at beskytte ham/hende.

Et kys med bid i

Foto: IRIS
Vis mere

Når man bider i hinandens over- eller underlæbe under et kys, er det et tegn på, man er vild og dyrisk. Forfatteren beskriver kysset som værende »et stærkt udtryk for hengivenhed og lyst,« og at det kan betragtes som et tegn et godt og muligvis også vildt sexliv.

Spiderman-kysset

I den første Spiderman-film med Tobey Maguire og Kirsten Dunst fra 2002, ses de to kysse på en helt speciel facon. I filmscenen hænger Spiderman (skuespilleren Tobey Maguire, red.) med hovedet ned ad, imens Mary Jane (skuespilleren Kirsten Dunst, red.) kysser ham oprejst.

Et 'omvendt' kys som dette viser, at man stadigvæk kan og vil overraske sin partner.