Vil du finde en potentiel bejler online, skal du få en fremmed til at udvælge dit profilbillede.

Vil du finde en romance online, må du ikke selv udvælge dit profilbillede, viser forskning foretaget på University of New South Wales i Sydney.

Det skriver Telegraph.

»Vores resultater tyder på, at folk træffer dårlige valg, når de skal vælge flatterende fotos af sig selv til profilbilleder online, hvilket påvirker andre folks opfattelse af dem,« siger Dr. David White, der er ledende forsker bag studiet, der foregik således:

102 studerende fik til opgave at udvælge 2 fotos, ud af 12 mulige billeder af dem selv, som de fandt mest tiltrækkende. Det samme blev de bedt om at gøre på vegne af en fremmed.

En anden gruppe skulle så vurdere den samlede pulje udfra forskellige kategorier såsom, hvor attraktiv, troværdig, dominerende, selvsikker eller kompetent vedkommende var.

Her fandt forskerne ud af, at de billeder, som forsøgspersonerne havde valgt af sig selv, gav et ringere førstehåndsindtryk end de billeder, som var blevet valgt af en fremmed person.

Der er gennem tiden lavet flere undersøgelser, der har haft til formål at identificere det perfekte profilbillede i forbindelse med online-dating.

Således har Tinder selv fremlagt, hvilke typer fotos, der giver størst afkast af swipes til højre, ligesom metroxpress har undersøgt, hvilken farve tøj, der hitter mest på profilbilleder.