Lyt til artiklen

Når vi står ved alteret i kirken, lover vi hinanden evig troskab. Men når vi står i baren ved årets julefrokost, glemmer vi ALT.

I følge Den Danske Værdiundersøgelse, som Københavns Universitet står bag, mener 64 pct. af danskerne, at utroskab ’slet ikke’ er acceptabelt. Alligevel har hver 3. dansker på et tidspunkt været en fast partner utro, viser en undersøgelse, som Gallup har lavet for B.T.

- Det er simpelthen så morsomt. Det ligger i vores opdragelse og kultur, at vi ikke synes om utroskab, men vi gør det i stor stil, siger Ingrid Ann Watson, der er parterapeut og forfatter til bogen ’Elsk ham igen’.

Få også vores store guide med B.T. Plus:

- Men det er ikke kun mæslinger der smitter, det samme gør skilsmisser og utroskab. Jo mere vi læser om det, des mere ok bliver det, siger hun.

I 23 år har Ingrid Ann Watson haft par i terapi, hvis forhold er udfordret af den ene partners utroskab.

I følge hende rammer utroskab sjældent de sunde og stærke parforhold, hvor humoren og følelsen af kærlighed er stærkt til stede.

- Problemet er bare, at ingen forhold føles sådan hele tiden, siger hun.

Både mænd og kvinder vil gerne parforholdet. Men opmærksomheden rettes mod andre, hvis de basale behov ikke bliver dækket derhjemme.

Kvinderne går ud, når tavsheden derhjemme ligger tyk som en mur mellem ham og hende. Mens det typisk er mangel på sex, der sender manden på jagt efter en affære.

- Kvinder tænder med ørerne og får lyst til at gå i seng med en anden, fordi han taler til hende. Kvinder går efter sex, men også bekræftelsen ved at vide, at de er smukke og skønne og fantastiske, siger hun.

Mændene har typisk forsøgt at få mere sex hos konen eller kæresten, før han bliver utro.

- Han har spurgt hende, hvad han skal gøre for, at de kan få længere, oftere og bedre sex. Men ser det ikke ud til, at kvinden vil give det. Så går han på jagt, siger Ingrid Ann Watson. Flere mænd end kvinder mener ikke, at utroskaben betyder noget.

- Mændene ønsker sig at blive set, hørt og mærket. Men det er et fåtal af dem, der er utro, der ønsker at gå fra familien. Han skulle bare lige have lidt sex, siger Ingrid Ann Watson. Alligevel ender mange affærer i en skilsmisse.

Mere end 45 pct af alle ægteskaber ender i en skilsmisse, oplyser Danmarks Statistik. I følge Ingrid Ann Watsons skøn skyldes cirka 20 pct. af skilsmisserne utroskab.

  

   

  

Læs også: