Foto: Artem Furman

Tag en pille hver morgen eller aften i 21 dage, hold pause i 7 dage og start forfra på ny pakke. Umiddelbart lyder det simpelthen - og dog.

Tusindvis af danske kvinder bruger p-piller som prævention. Men hele 9 ud af 10 kvinder indrømmer, at de godt kan glemme at tage deres p-pille hver dag.

Det viser en ny undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov foretaget af medicinalgiganten og p-pilleproducenten ‘Bayer’, der har gennemført interviews med skandinaviske kvinder i alderen 21-29 år.

Samtidig viser undersøgelsen, at hver tredje kvinde og hendes partner glemmer at bruge en anden form for prævention, når p-pillen ikke er blevet indtaget regelmæssigt.

311SEbanankstort-160245.jpg

Undersøgelsen viser desuden, at knap en tredjedel af de unge kvinder ikke benytter sig af en anden slags prævention, fordi de ikke tror, at det har den store betydning. 32 procent svarer nemlig, at de ikke bruger prævention, fordi de tænker risikoen for graviditet er minimal.

Men en ekspert på området fortæller, at bare en glemt pille kan få betydning. Det slår ledende overlæge ved gynækologisk afdeling på Kolding Sygehus Annemette Lykkebo fast.

»Det er vigtigt, at man husker sin p-pille hver dag. Hvis man glemmer bare en enkelt pille, er der risiko for at blive gravid. Det er derfor vigtigt, at man husker at bruge anden prævention, hvis man har sex i resten af perioden,« siger Annemette Lykkebo.

311SEbanankstort-160245.jpg

Hun anbefaler, at man for eksempel bruger kondom i resten af perioden for ens p-pilles blisterpakke, hvis man ikke ønsker at blive gravid.

Dog er de skandinaviske kvinder ikke mere glemsomme end som så. ‘Uheldet’ med at glemme p-pillen sker for halvdelen af kvinderne kun en gang hvert halve år eller sjældnere.

Annemette Lykkebo anbefaler, at man taler med sin læge, hvis man er i tvivl om, hvilken prævention der passer til en.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.