Der er forskel på mænd og kvinder, men ikke desto mindre kan det overvejende flertal hos begge køn godt blive enige om, hvad der er vigtigst ved en kæreste.

Hele 93 procent af kvinderne og 77 procent af mændene peger på, at personlighed er vigtigere end udseende.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget blandt 1.007 danskere.

Ifølge sexolog Jakob Olrik, der har skrevet flere bøger om sex og samliv, vækker tallene stof til eftertanke.

»Sådan vil vi gerne have, det skal være, og sådan er det så. Det tankevækkende er så bare, at vi så bruger så lang tid i fitnesscentret og på at se godt ud i det hele taget. Det gælder begge køn,« siger Jakob Olrik og tilføjer:

»Vi ved godt, at det indre tæller, men render stadig rundt og søger bekræftelse i det ydre i en sådan grad, at vi aldrig har dyrket vores krop så meget, som vi gør nu,« siger han.

Mens 23 procent af mændene svarer, at de vægter udseende over personlighed, er det blot syv procent af kvinderne. De få kvinder har det ikke for nemt, mener Jakob Olrik.

»Det ville være trist for kvinderne, hvis de overvejende lagde vægt på udseende, for vi mænd gør jo ikke så meget ud af sig selv. Derfor er det godt, at de fokuserer på mænds personlighed. Der ville være langt mellem snapsene.«

Undersøgelsen er baseret på 1.007 interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet i perioden 21. til 24. juli 2017. Den statistiske usikkerhed er på mellem +/- 1,6 og 2,6 procent.