Lyt til artiklen

Hvis en ældre mand dyrker sex bare én gang om ugen, øges hans risiko for at dø af hjertestop markant.

Mænd mellem 57 og 85 år har større risiko for at få hjertestop eller andre hjertekarsygdomme, hvis de har sex én gang om ugen eller mere. Samme problemer har kvinderne ikke, viser nyt studie. Det skriver Sciencedaily.com ifølge Videnskab.dk.

»Overraskende finder vi, at hvis man har sex én gang om ugen eller mere, er der risiko for, at ældre mænd vil opleve hjertekarproblemer. Og risikoen er næsten to gange højere end mænd, der ikke er seksuelt aktive,« siger Hui Lui, der er lektor i sociologi ved Michigan State University, til Sciencedaily.com. Hun fortsætter:

»Derudover fandt vi, at ældre mænd, som i høj grad nød sex med deres partnere, havde større risiko for hjertestop eller andre hjertekarsygdomme end mænd, som ikke har samme oplevelse.«

Læs mere på Videnskab.dk: Snorker mænd mindre efter sex?

Hui Lui og hendes forskerhold har analyseret data fra 2.204 mennesker, som var mellem 57 og 85 år gamle i perioden 2005 til 2006 og igen fem år senere.

Forskerne er noget overraskede over resultatet, fordi det udfordrer en bredt accepteret antagelse, at sex gavner helbredet for alle.

»Ældre mænd har muligvis flere problemer med at opnå en orgasme af forskellige fysiske eller medicinske årsager i forhold til de yngre mænd. Derfor bliver de ældre mænd måske mere udmattede og sætter deres hjertekarsystem under et større pres for at opnå en orgasme,« siger Hui Lui til Sciencedaily.com.

Læs mere på Videnskab.dk: Sexomni: Du har sex i søvne – men glemt det, når du vågner

For kvinderne var det en lidt anden historie. Der ser det ifølge forskerne ud til, at sex faktisk kan sænke deres risiko for forhøjet blodtryk i forhold til kvinder, som ikke er særligt seksuelt aktive, og som ikke nyder sex med deres partner.

Resultaterne er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal of Heart and Social Behaviour.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Duer ikke, væk: Forskere afslører datingmarkedets faldgruber

Forsker: Islandske sagaer er noget af det bedste i den europæiske litteratur

Det forsvundne rumfartøj Philae er fundet - kan du se det?