De fleste mennesker husker tydeligt den første gang, de havde sex, men det er nok de færreste mennesker, der er klar over, at debuten kan sætte standarden for resten af sexlivet. På jorden bag en busk en våd aften i byen eller i drømmesengen i skæret fra de tændte duftlys.

Den første seksuelle oplevelse har mange afskygninger, men et er sikkert, og det er, at vores første samleje er noget, der følger de fleste mennesker hele livet, og som vi altid husker. Den første gang er en nøglebegivenhed på mange måder, mener sexolog Katrine Berling

Med B.T. Plus får du:

-Gode råd til unge, der står foran sexlivet og råd til deres forældre

-Læs de kendtes sjove, pinlige og romantiske historier om deres sexdebut (bl.a. Denice Klarskov, Claire Ross Brown, Mads Christensen og Lina Rafn).


Carl-Mar Møller, 58 år, sexolog. 14 år første gang.

»Jeg var til en fest ude på landet, og her skete det inde på et værelse. Jeg kendte hende ikke og var ikke klar over, at det ville ske. Det var faktisk hende, der voldtog mig. Hun var bare klar. Der var fuld fart på, og folk udenfor værelset, der holdt fest og brasede ind midt i det hele, så vi blev afbrudt. Vi gjorde det flere gange i træk, for første gang kom jeg jo lige med det samme.

Jeg husker det som en dejlig, chokerende og overraskende oplevelse. Det var fantastisk. Jeg havde ikke tænkt på sex den aften og var generelt ikke optaget af sex, men havde da kysset piger før og haft kærester. Pigen boede i Jylland, og vi havde ingen kontakt bagefter. Så fik jeg så en ny pige senere, som jeg var sammen med i tre år.

Mit råd er, at de unge skal gøre det, når de har lyst til det. Nogle er klar meget tidligt – andre sent. Drengene er jo klar på det hele, så pigerne skal lære at sige fra, hvis de ikke kender manden og ikke lade sig presse. Så kan det ende med, at de få afsky for sex og synes det er ulækkert en periode.«