Hun vælger støvsugeren frem for sex.

Så kategorisk beskriver sexolog Vivi Hollænder de parforhold, hvor huslige pligter og især skænderierne om, hvem der skal gøre hvad, ødelægger livet i dobbelsengen.

- Kvinder har utrolig svært ved at koncentere sig om sex, hvis støvet flyver om ørerne på dem. Men hvad er vigtigst: Nullermændene eller dit sexliv, spørger sexologen, som ofte sidder overfor par, hvor kvinden helt har mistet lysten. Hendes erfaring er, at det i tre ud af fire tilfælde er manden, der tager initiativ til at opsøge hende, når sexlivet er gået i stå.

B.T.s nye Gallup-undersøgelse viser, at hverdagen tager livet af hyrdetimerne for rigtig mange af os. Omkring halvdelen af alle danske mænd mister lysten til sex, fordi deres kone er sur og brokker sig. Kvinderne er derimod ofte alt for trætte til sex, og hver niende kvinde ville få mere lyst, hvis deres mænd blev bedre til at svinge en støvklud.

- Vi nedprioriterer vores sexliv fuldstændig. Alt andet er vigtigere. Vores børn, vores arbejde, rengøringen, ja selv fjernsynet er vigtigere! Når vi så slukker kassen efter den sidste tv-avis, skal vi til at mærke efter, om vi egentlig også har lyst til sex. Og så gider vi ikke, fordi vi er for trætte. Mange går rundt i årevis og venter på, at lysten kommer dumpende ned fra himlen.