Pandemien er ikke i nærheden af at være ovre.

Så klar i spyttet var generaldirektør for Verdenssundhedsorganisationen WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ved en pressekonference tirsdag.

Det skriver Reuters.

At vi endnu ikke er sluppet af med coronavirus kommer til udtryk ved en lang række nye smittebølger flere steder i Europa.

For eksempel er der i Frankrig på bare en uge registreret 880.000 nye smittede, mens Italien har haft flere end 600.000 nye tilfælde i samme periode, skriver svenske Dagens Nyheter.

Tedros Adhanom Ghebreyesus er dog fortsat fortrøstningsfuld:

»Når virusset presser os, så må vi presse tilbage,« sagde han til pressekonferencen.

Ifølge Statens Serum Instituts (SSI) seneste tendensrapport om corona, som blev udgivet i sidste uge, steg antallet af coronasmittede personer fra uge 25 til uge 26 med 27 procent herhjemme.

Den stigende smitte har blandt andet betydet, at vores naboland Sverige i flere regioner er begyndt at indføre krav om mundbind på sygehuse.

Der er sket en stigning på 30 procent i antallet af smittetilfælde i Sverige den seneste uge.

Det skriver Aftonbladet.se.

Smitten forventes at stige yderligere i Europa henover sommeren.

Den er dog den mildere omikronvariant kaldet BA.5, der lige nu er den dominerende variant herhjemme og i udlandet, når vi rejser på ferie.

Eftersom folk ikke længere opfordres til at lade sig teste, medmindre de har alvorligere symptomer, er smitten formentlig langt mere udbredt, end det der reelt set registreres. Det sagde professor Allan Randrup Thomsen for nylig til B.T.

Særligt udsatte grupper kan lige nu få fjerde stik med coronavaccinen. Plejehjemsbeboere og andre sårbare kan forvente at blive tilbudt vaccinen fra 15. september i år.

Danskere over 50 år kan booke tid fra 1. oktober.