En stribe demonstrationer ramte onsdag Rema 1000-butikker i hele landet.

Artiklen er opdateret med en kommentar fra Anima.

Dyrevelfærdsorganisationen Anima stod på fredelig vis bag demonstrationerne, der blandt andet fandt sted i Aarhus, Aalborg og København, hvor de udtrykte utilfredshed med en, ifølge dem, for langsom udfasning af de såkaldte turbokyllinger. Men ét sted i landet gik det knap så fredeligt for sig.

Tværtimod.

Ved Rema 1000-butikken på Sønder Fasanvej i København spærrede aktivister indgangen til butikken, og flere af dem løb ind i forretningen, mens de angiveligt havde en truende adfærd foran kunder. Det fortæller kommunikationschef i Rema 1000 Danmark, Jonas Schrøder:

»Personalet og kunder var meget utrygge omkring situationen. Også på grund af smittespredning, da der var mange mennesker samlet, der gik tæt på,« siger han til B.T. og fortsætter:

»Denne her demonstration var meget grænseoverskridende, når man på den måde går ind og spærrer for indgangen til butikken og udviser den adfærd.«Politiet bekræfter at en patruljevogn blev tilkaldt, og pludselig forlod aktivisterne stedet.

»De må hjertens gerne demonstrere og har lov til at sige deres mening, men det her er ikke den rigtige måde at gøre det på,« siger Jonas Schrøder.

Han mener, at de generelt har haft en fin dialog med Anima. Strategien for, hvordan udfasningen af turbokyllingen foregår i Rema 1000, er ifølge Jonas Schrøder blevet forklaret til dem flere gange.

Her benytter supermarkedskæden sig kun af danske leverandører af kyllinger, der gør det til en langsommere proces end hvis de udfaset turbokyllingen ved hjælp af udenlandske producenter.

Jonas Schrøder er 'helt okay med', at dyrevelfærdsorganisationen er mere utålmodige end dem i denne process, forklarer han.

Han antyder dog, at der er en helt anden, bedre og mere fremskyndende metode, som de kan benytte sig af.

»De kan i stedet gøre oprør mod den konventionelle kylling ved at købe vores økologiske varianter,« fortæller Jonas Schrøder.

Anima havde ikke samme opfattelse af demonstrationen, som den bliver fremlagt af Jonas Schrøder.

Kommunikationschef hos Anima, Thorbjørn Schiønning, oplyser, at demonstrationen var anmeldt og da politiet var forbi gav betjentene udtryk for, at alt var i orden.

»Vores demonstrationer er fredelige og har aldrig til formål at skabe utryghed. Vi kan ikke genkende Remas udlægning af gårsdagens demonstration, idet den rent faktisk foregik i god ro og orden. For os drejer det sig om at forbedre livet for industrikyllinger, og vi vinder ikke noget på at skabe en dårlig stemning,« oplyser Thorbjørn Schiønning i et skriftligt svar til B.T.